Özdilek

Sağlık

Romatem'den Önemli Yatırım

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri 8 milyon TL' lik maliyetle hazırladığı ek hizmet binasını hizmete soktu.

31 Mayıs 2016 Saat: 22:43
Romatem'den Önemli Yatırım
Romatem'den Önemli Yatırım

Ek hizmet binası düzenlenen kahvaltı programı ile tanıtıldı. Kahvaltı programına, Romatem Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, İşletme Müdürü Sinem Kardeş, Prof Dr. Şükrü Gündüz, Başhekim İmdat Özkul, Başhemşire Gülhan Taner katıldı. Kahvaltının ardından ek bina gezilirken, Gazeteciler Cemiyeti ile protokol imzalandı.

   Alınan cihazlarla birlikte 8 milyon TL' ye mal edilen ek bina ile Romatem'de çalışan sayısı da 72'den 90 kişiye yükseldi. Ek bina ile açılan hizmetler ise şu şekilde: 4 adet poliklinik odası, manyetik rezonans (MR), hidroterapi ünitesi (havuz), 8 adet yatan hasta odası, psikoterapi ünitesi, 4 adet rehabilitasyon salonu, eczane. Romatem Hastanesi'nde kullanılan teknolojiler ise, lokomat yetişkin ve çocuk (yürüyüş robotu),  Armeo (kol omuz robotu), erigo (robotik sistem), spinal dekomptesyon sistemi, ESWT (şok dalga tedavisi), Hiltetapi (yüksek yoğunluklu lazer), Vertetrac (dikey traksiyon), En- Dynamic (akıllı egzersiz sistemi), kardiyak rehabilitasyon sistemi. 

 

 Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Holoğlu, “Hastanemizin ek hizmet binasını bitirdik. Şuanda Türkiye'nin en büyük ikinci fizik tedavi merkezi hizmetinizde. Ne gibi değişiklikler geldi. Tüm hasta odalarını vip olarak değerlendirdik. Ayaktan hasta ve yatan hastalarımızın konfor hizmeti için dışardan aldığınız (MR) hizmetini satın aldık. Hidroterapi hizmeti olarak adlandırılan havuz tedavisini aldık. Bayan ve erkek hastalarımız için ayrı havuz tedavi merkezimiz var. Dünyanın en gelişmiş robotlarını ilave ettik. Sadece Türkiye'nin değil Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada çok büyük rehabilitasyon merkezi haline geldi. Bunlar Kocaeli için ilk ama Türkiye içinde kritik olan ekipmanlar. Size bir söz vermiştik. Hastanemizin bilimsel kadrosunu geliştireceğiz demiştik. Sadece ekipmanları değil bu ekipmanları yönetecek akademik kadroyu da geliştireceğiz dedik. Bunu da başardık" dedi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun Samsun'dayken sağlık turizmine verdiği desteklerden de bahseden Holoğlu, Kocaeli'de de aynı destekleri alacaklarından emin olduklarını söyledi.

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat