Özdilek

Kültür/Sanat

Romanların Barakaları Yıkıtırıldı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

   İzmit’te Romanların yaşadığı Yeşilova Mahallesi Kireçocakları mevkiinde, hazine arazisine yapılan barakalar izmit belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı

TOKİ kalıcı konutları karşısındaki belediyeye ait yeşil alan ve imara açık bölge üzerine yapılan 20’ye yakın barakanın yıkılması için İzmit Belediyesi sahiplerini daha önceden uyardı.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALTINDA YIKIM

 

Verilen süre içinde yıkım gerçekleşmeyince Belediye ekipleri harekete geçti. Zabıta ve polis bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Roman vatandaşların, atları için bir çoğunu ahır olarak kullandığı barakaların yıkımı öncesi SEDAŞ yapıların elektriğini kesti. İlk başta yıkım ekibine direnen vatandaşlar daha sonra ikna oldular ve barakalarını kendi imkanlarıyla yıkmaya başladı. Bazı barakalar da iş makinası yardımıyla yıkıldı. Yetkililer, bölgedeki kaçak 3 betonarme yapının da içindeki eşyaların boşaltılması için sahiplerince bir haftalık süre verdi. Yapı sahipleri, verilen süre içinde yıkımı kendi imkanlarıyla yıkacaklarını söylediler.

İzmit Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğü Yetkilileri kaçak yapılaşmaya izin vermediklerini belirterek imara aykırı yapıların Belediye Encümeninin kararıyla tek tek yıktıklarını söyleyerek vatandaşları, kaçak yapı yapmamama konusunda da uyardılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat