Özdilek

Güncel

Romanlardan diziye tepki

Show TV’de yayınlanan ‘Roman Havası’ adlı diziye Karamürselli Roman vatandaşlardan tepki geldi. Karamürsel Roman Derneği Kültür Etkinlikleri Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan İrik, dizide Romanların aşağılandığını dile getirerek

6 Aralık 2014 Saat: 18:16
Romanlardan diziye tepki
Romanlardan diziye tepki

Show TV’de yayına giren 'Roman Havası' dizisine Romanlardan tepki geldi. Karamürsel Roman Derneği Kültür Etkinlikleri Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan İrik, dizide Roman vatandaşların kötü anlatıldığını ve kamuoyuna yanlış tanıtıldığını belirterek, dizinin kaldırılması için imza kampanyası başlatacağını vurguladı. Romanların dizide 'sadece göbek atan, oynayan, çalan çırpan' şeklinde gösterildiğini savunan İrik, şöyle konuştu:


2KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ

“Yani yol ortasında doğum yapan bir kadını düşünün. Böyle bir yaşam şekli olamaz. Bu dizi aynı zamanda Türkiye’yi de küçük düşürüyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan iken 'çingene' kelimesinin aşağılayıcı ve küçük düşürücü olduğunu ve suç teşkil edeceğini söylemişti. Ama dizide 'Çingene' kelimesi geçiyor. Dizideki Romanca şarkılarda da baştan aşağı küfür var. Ne anlama geldiğini biliyorlar mı acaba?


İMZA KAMPANYASI
Romanların bu şekilde tanıtılmasına karşıyız. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Bu dizinin kaldırılması konusunda Karamürsel’de bulunan 400 Roman vatandaşlarımızın imzalarını alarak gerekli yerlere göndereceğiz. Bu dizi Roman çocuklarının eğitimini de baltalamaktadır. Biz böyle değiliz, diye çırpınıyoruz. Bizi böyle göstermelerinden dolayı bıktık, usandık. Roman havası güzel hava da bu hava bizim hoşumuza gitmedi, bu hava bizi bozdu. Dizinin kaldırılması gerekiyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat