Özdilek

Kültür/Sanat

Romanlar Karaosmanoğlu'nu Oynattı

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Romanlar Derneği’nin düzenlediği renkli açılış etkinliğine katıldı. İzleyenlerin, ‘’Böyle neşeli açılış görülmedi’’ yorumunu yaptığı etkinlikte, Gebze Romanlar Derneği çalan müzikler ve oynanan oyunlar eşliğinde hizmete girdi. Açılışa katılan Romanlara seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Beni bir kardeşiniz olarak görün. Büyükşehir olarak hizmetinizdeyiz. Gerekirse evleriniz için inşaatta çalışırım, sırtımda taş taşırım’’ dedi.

 

GEBZE ROMANLAR DERNEĞİ AÇILDI

Kocaeli-Gebze Romanlar Kültür ve Sanat Etkinlikleri Derneği, düzenlenen renkli bir açılışla hizmete girdi. Gebze Mevlana Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi’ndeki derneğin açılışına Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcı Tahir Büyükakın, Kültür Sanat Şube Müdürü Mehmet Kesen, Başkan Danışmanı Abdullah Erol, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Bayram Yılmaz, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

KÖŞKER: SAHİP ÇIKIYORUZ

Dernek başkanı Yaşar Şencan’ın teşekkür konuşmasının ardından Gebze Belediye Başkanı Köşker söz aldı. Her kesimden insanın Gebze’de kardeşçe yaşadığını ifade eden Köşker, ‘’Roman kardeşlerimize sahip çıkıyoruz’’ dedi. Daha sonra söz alan Kocaeli Roman Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da, konuşmasına Gebze’de yaşayan tüm Romanlar adına Başkanlar Karaosmanoğlu ile Köşker’e teşekkür ederek başladı.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

‘’Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı olan Başkanımız Karaosmanoğlu’na bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz’’ sözü etkinliğe katılan Romanlar tarafından uzun süre alkışlanan Çokyaşar, konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Bu etkinliğe katılan protokol üyelerimiz, bizim refah düzeyimizi yükseltmek için burada. Ankara’da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın düzenlediği toplantıya katıldık. Orada da Başkanımız Karaosmanoğlu’na teşekkürlerimizi dile getirdik. Büyükşehir Belediyemiz, hükümetimizin Roman açılımından bile önce bize elini uzattı.’’

 

ROMANLAR BU ÜLKENİN RENGİ

Mahalle sakinlerinin alkış tufanı eşliğinde kürsüye gelen Başkan Karaosmanoğlu ise Kocaeli’nin Türkiye’nin kültür mozaiği olduğuna dikkat çekti. ‘’Türkiye’nin ve Kocaeli’nin en güzel rengi Roman kardeşlerimizdir’’ diyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bu zenginliği daha iyi tanımalı, birbirimize değer vermeli, saygı duymalıyız. Birbirimiz daha iyi anlayıp, refaha ulaşmak için birlikte yol alacağız. Hedefimiz ve inancımız bu açıdan çok önemli’’ ifadesini kullandı.

 

BAŞKAN: SIRTIMDA TAŞ TAŞIRIM

Konuşması açılışa katılan Romanlar tarafından sık sık alkışlarla kesilen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Beni bir kardeşiniz olarak görün’’ diye sürdürdüğü konuşmasında, ‘’Büyükşehir olarak her zaman yanınızdayız, her zaman hizmetinizdeyiz. Kocaeli’nde Roman kardeşlerimiz adına yapacağımız çok güzel işler var. Gerekirse gelip evinizin inşaatında çalışırım, sırtımda taş taşırım. Yeter ki hedeflerimizi iyi belirleyelim. Hep birlikte çalışacağız ve en güzelini başaracağız’’ şeklinde konuştu.

 

MAHALLE DÜĞÜN EVİNE DÖNDÜ

Programın bundan sonraki bölümüne ise müzik, eğlence ve coşku hakim oldu. Program yapan Roman müzik grubu ilk olarak, Başkan Karaosmanoğlu’nun en sevdiği şarkı olan ‘’Dertleri zevk edindim, bende neşe ne arar’’ parçasını seslendirdi. Bu şarkıda Başkan Karaosmanoğlu da, gruba eşlik etti. Programda hareketli şarkılara geçilmesiyle ise mahalle adeta düğün evine dönüştü. Çalan hızlı parçalar eşliğinde çoluk çocuk oynamaya başlayan Romanların ısrarını kıramayan Başkan Karaosmanoğlu ile protokol üyeleri de, mahalleliye eşlik etti.

 

BAŞKAN MAHALLEYİ DOLAŞTI

7’den 70’e etkinliğe katılan tüm Romanları izleyenlere, ‘’Böyle olur Romanların açılışı’’ dedirten renkli görüntüler eşliğinde devam eden programda Başkan Karaosmanoğlu ile protokol üyeleri, dernek binasının da açılış kurdelesini kesti. Başkan Karaosmanoğlu ile beraberindekiler, daha sonra mahalledeki sokakları ve evleri inceledi. Büyükşehir Belediyesi, kısa süre önce de İzmit Atatürk Spor Salonu’nda 1. Romanlar Bayram Şenliği’ni düzenlemişti. Roman sanatçılar Ciguli ve Ümmiye’nin katılımıyla gerçekleşen şölende Romanlar, gönüllerince eğlenmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat