Özdilek

Kültür/Sanat

Romanlar Derneği Başkanı: Keman Değil, İş Lazım

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Bin Enstrüman, Bin Roman” projesi kapsamında pazar günü Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen görkemli bir törenle dağıtılan kemanlar degfolu çıktı. Kemanların bazılarının yaylarının telleri koptu.

Büyükşehir’in bu organizasyonuna katılmayan Kireçocakları Romanlar Derneği Başkanı Faruk Soydan ile Yenidoğan Romanlar Derneği Başkanı Ertuğrul Sevinç, “Bize keman değil, iş lazım. Yetkilileri, bu konuya eğilmeye, en büyük sorun olan bu işsizliğe çare bulmaya davet ediyoruz” dedi.

Faruk Soydan, Büyükşehir’in iyiniyetle bir proje geliştirdiğini söyledi, “Ancak, biz Romanlar zaten doğuştan müzisyen. Hepsi yetenekli. Bizim beklentimiz, bulunduğumuz bölgelerde daha iyi yaşam koşullarına sahip olabilmektir. Bize iş sağlansın. Bizler o projeler için bin değil,  5 bin Roman olarak destek verelim” dedi.

Yenidoğan Romanlar Kültür Derneği Başkanı Ertuğrul Sevinç de, belediye başkanlarının aklının karıştırıldığını, Ahmet Çokyaşar ve Erkan Aksoy’un bu tür organizasyonlarla kendilerini ön plana çıkartmanın gayretinde olduklarını iddia etti. Sevinç, iş ve daha iyi yaşam koşullarının sağlanması gerektiğini söyledi, “O gerçekleşsin, kemanı nasıl konuştururuz o zaman görsünler” dedi.

 

 

                                                                                  Kaynak: Özgür Kocaeli

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat