Özdilek

Güncel

Romanlar’dan Konfederasyon’a tepki

İlimizdeki Roman dernekleri Roman Konfederasyonu tarafından SDKM’de düzenlenecek olan ve Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın da katılması beklenen 1. Ulusal Roman Ödül Töreni’ne katılmayacaklarını açıkladı.

16 Aralık 2015 Saat: 23:38
Romanlar’dan Konfederasyon’a tepki
Romanlar’dan Konfederasyon’a tepki

Kocaeli Marmara Roman Dernekleri Federasyonu üyeleri, dernek binasında yaptıkları basın açıklamasında, Roman Konfederasyonu tarafından 19 Aralık’ta düzenleneceği açıklanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 1. Ulusal Roman Ödül Töreni’ne katılmayacaklarını belirtti. Federasyon Başkanı Erkan Aksoy, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki törende yer almayacaklarını duyurdu.

 

“BİZE ENGEL OLDULAR”

Geçtiğimiz yıl 14 Mart’ta Çanakkale’de Cumhurbaşkanın da katıldığı ve ödül verildiği Romanlar Günü programında Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar’ın, kendilerinin hazırlattığı Kocaelispor formasını Erdoğan’a hediye etmelerine engel olduğunu iddia edildi. Açıklamayı yapan Başkan Erkan Aksoy, “Cumhurbaşkanımıza ve bize hakaret edildiği için 1. Ulusal Roman Ödül Töreni’ne gitmiyoruz” dedi.

 

“DESTEK VERMEYECEĞİZ”

Ahmet Çokyaşar’ın Romanlar üzerinden prim yaptığını ve gündemde kalması için kendilerini tutabilmesi için farklı zamanlarda programlar yaparak kendini göstermeye çalışıyor” ifadelerini kullandı. Sorunların çözümünün halkın içerisine girmekten geçtiğini dile getiren Erkan Aksoy, “Hizmet şov yaparak gövde gösterisinde bulunmakla hizmet olmuyor. İki dönem AK Parti’den Meclis üyesi olarak görev yaptım ve milletvekili adayı oldum. İnsanları kullanarak bir yerler gelme çabamız olmadı. Konfederasyona destek vermiyor ve programlarına katılım sağlamama kararı aldığımızı buradan kamuoyuna bildiriyoruz” dedi. Derince Romanlar Derneği Başkanı Salih Demirel de Ahmet Çokyaşar’a tepki gösterdi.

 

BAŞKANLAR DA KATILDI

Öte yandan basın toplantısına dernek başkanları da büyük ilgi gösterdi. Toplantıda, Kocaeli Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy’un yanı sıra Kocaeli Turizm Kültür Dayanışma Roman Derneği Başkanı Ramazan Tuğral, İzmitli Romanlar Derneği Başkanı Cengiz Demir, Kandıra Romanlar Derneği Başkanı İhsan Okatan, İzmit Çağdaş Romanlar Derneği Başkanı Yalçın İzbudak, Gültepe Fatih Neşespor Kulüp Başkanı Tayfun Şirin, Karamürsel Romanlar Derneği Başkanı İsmail Öncel, Kireç Ocakları Romanlar Derneği Başkanı Gökhan Özkurşun, Derince Romanlar Derneği Başkanı Salih Demirel, Kadıköy Mahallesi Roman Derneği Başkanı Volkan Karakaya ve çok sayıda Roman hazır bulundu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat