Özdilek

Kültür/Sanat

Roman Orkestrası ilk prova

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Bin Keman 1000 Roman Projesi kapsamında bir araya getirdiği çocuklar ilk provalarını yaptı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Roman açılımı çerçevesinde hazırladığı Bin Enstrüman Bin Roman Projesi hızlı adımlarla ilerliyor. Şubat ayında kemanlarını alan bin çocuk önceki gün bir araya gelerek ilk provalarını yaptı. Oldukça heyecanlı olan çocuklar birlikte ilk namelerini seslendirmenin mutluluğunu yaşarken, çaldıkları parçayla izleyenlerden tam not aldı.
 
DR. BÜYÜKAKIN PROVAYI İZLEDİ
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen provada roman çocukları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ve Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Mehmet Kesen yalnız bırakmadı. Provada ayrıca Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve diğer Roman derneklerinin yöneticileri hazır bulundu.
 
ULUSAL BASINDAN PROVAYA İLGİ
Roman orkestrasının ilk provasına ulusal basın yayın kuruluşları büyük ilgi gösterdi. Başta NTV, Anadolu Ajansı, Cihan Haber ve Doğan Haber Ajansı olmak üzere yerel basın mensupları haber yapmak üzere provayı izledi. Basın yayın kuruluşları Roman çocuklarla röportajlar yaparak duygularını izleyicilerine aktardı.
 
BÜYÜKAKIN’A ROMAN SEVGİSİ
Prova öncesinde salona gelen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın’a Roman çocuklar sevgi gösterisinde bulundu. Dr. Tahir Büyükakın da çocukları selamlayarak, ilk provalarının hayırlı olmasını diledi.
 
BASININ SORULARINI YANITLADI
Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Büyükşehir Beleiyesi’nin Bin Enstrüman Bin Roman Projesi’nin Roman Açılımı içinde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Büyükakın, Roman Dernekleri Federasyonu ile yaptıkları görüşmeler ve özellikle Roman çocukların isteği doğrultusunda böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini ifade etti. Projenin Roman Açılımı’nın ilk iyi niyet girişimi olduğunu kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi’nin Roman Açılımı çerçevesindeki çalışmalarının KO-MEK ve Bilgi Evleri gibi eğitim kurumlarıyla sürdürüleceğini açıkladı.
 
“GEÇMİŞ HATALARI TELEFİ EDİYORUZ”
“Bugün geçmişte yapılan hataları telafi için çalışıyoruz” diyen Genel Sekreter Yardımcısı projede yer alan çocuklardan belki bir gün Türkiye’nin en iyi virtüözünün çıkacağını söyledi. 5 Şubat tarihinde Roman çocuklara 1000 adet keman dağıttıklarını hatırlatan Dr. Tahir Büyükakın, o tarihten itibaren Kocaeli’nin her ilçesinde ve 13 eğitmen gözetiminde keman ve solfej derslerinin sürdüğünü ifade etti.
ROMAN ORKESTRASI DÜNYADA BİR İLK
Roman Orkestrası’nın dünyada bir ilk olduğuna dikkat çeken Dr. Büyükakın, “Böyle bir orkestra dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu nedenle Guinness Rekorlar kitabına girmeyi hedefliyoruz” dedi. Dr. Tahir Büyükakın, bir soru üzerine de Roman Orkestrası’nın ileride Türkiye’nin yanı sıra dünya turnelerine çıkabileceğini belirtti.
 
ÇOKYAŞAR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Bin Keman Bin Roman Projesi’nin kendileri için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Çokyaşar, “Böylesine bizi anlayan ve bizden olan bir projeyi hazırladıkları için başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İLK PROVA HEYECANI
Ardından Roman Orkestrası eğitmenleri nezaretinde ilk provalarına başladı. İki aydır düzenli olarak solfej ve keman dersi alan çocuklar ilk kez hep birlikte bir parçayı seslendirdi. Sultaniyegah makamı sirtonunun ilk başını seslendiren çocuklar izleyenlerden tam not aldı.
 
7 MAYIS’TA SEKAPARK’TA
Roman Orkestrası 7 Mayıs Cumartesi günü Sekapark’ta düzenlenecek Roman Festivali’nde sahne alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat