Özdilek

Kültür/Sanat

Rıdvan Şükür, Müze Gemileri ziyaret etti.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Kocaeli Deniz Müzesi Komutanlığına bağlı TCG HIZIR REİS Denizaltısı ve TCG GAYRET müze gemilerini ziyaret etti.

2 Haziran 2015 Saat: 17:54
Rıdvan Şükür, Müze Gemileri ziyaret etti.
Rıdvan Şükür, Müze Gemileri ziyaret etti.

Kendiside eski bir denizci olan Rıdvan Şükür, TCG Hızır Reis denizaltısının teknolojik ömrünü tamamlayarak Türk Deniz Kuvvetleri'ndeki aktif hizmeti 09 Şubat 2004 tarihinde sonlandırdığını, 29 Ekim 2004 tarihinden itibaren İzmit Kocaeli'nde müze gemi olarak sergilenmeye devam ettiğini söyledi. 87m boyu ve yaklaşık 2 bin tonluk ağırlığıyla 29 Ekim 2004'den günümüze Türkiye'nin ilk denizaltı müzesi olarak hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Kendisinin yıllar önce Zonguldak-Karedeniz Ereğili’de 1. Denizaltı Filotilla komodorluğunda askerlik yaptığını söyleyen Şükür, bu gemi ziyaretleri ile eski günleri hatırladığını söyledi.

Ayrıca Şükür, Yavuz Zırhlısı'nın (Goeben Zırhlısı) günümüze ulaşan  son parçalarının gördüğü için mutlu olduğunu ifade etti.

 

Rıdvan Şükür, TCG Gayret savaş gemisinin 119 metre uzunluğunda ve 12,5 metre genişliğinde olduğunu belirtti.  5 Mayıs 1995 tarihinde hizmet dışına alınarak Poyraz Limanı’nda muhafaza edildiğini, 1997 yılında Gölcük Donanma Komutanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sanat galerisi ve müze haline getirildikten sonra geminin, 13 Ağustos 1997 tarihinde İzmit Garı önüne getirildiğini ve sergilendiğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat