Özdilek

Çevre

Rıdvan Şükür, Kuş Konferansına Katıldı.

Doğa dostu ve dağcı Rıdvan Şükür, İstanbul’da yapılan 16. Türkiye Kuş Konferansına katıldı.

11 Mayıs 2014 Saat: 16:22
Rıdvan Şükür, Kuş Konferansına Katıldı.
Rıdvan Şükür, Kuş Konferansına Katıldı.

Doğa Derneği ve İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu tarafından düzenlenen  Sarıyer Belediyesinin ev sahipliğinde, Sarıyer Demirciköy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta  16.Türkiye Kuş Konferansına katılan dağcı Rıdvan Şükür, Dünyanın en önemli kuş göç yollarından birisi olan İstanbul üzerinden göç eden  kuş türleri hakkında Doğa derneği  üyelerinden bilgi aldı. Ülkemiz üzerinden göç eden kuş türlerini uzman kişiler dışında yeterince tanımadıklarını ifade etti.

Gebze Dağcılık ve Doğa sporları kulübü (GEDOSK) başkan yardımcısı Rıdvan Şükür, her yıl, her ilkbahar ve sonbaharda binlerce kilometre yol kat eden kuşlar için dinlenme, beslenme ve üreme imkânı sağlayan sulak alanların ve ormanların giderek azaldığını ve bu alanların çok daha iyi korunmaları gerektiğini söyledi. Doğanın canlılığı ve sağlığı açısından sulak alanların ve ormanların korunmasının göçmen kuşlar açısından hayati önemi olduğunu ifade etti.  Kuş gözlemcilerinin objektiflerinden yansıyan  fotoğraf sergisini ise çok beğendiğini söyledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat