Özdilek

Kültür/Sanat

Rıdvan Şükür; Efsane fotoğrafçı Ersin Alok, kompe sanatçı

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Uluslararası fotoğraf sanatçısı Ersin Alok’un komple sanatçı olduğunu söyledi.

18 Aralık 2013 Saat: 09:52
Rıdvan Şükür; Efsane fotoğrafçı Ersin Alok, kompe sanatçı
Rıdvan Şükür; Efsane fotoğrafçı Ersin Alok, kompe sanatçı

Türk dağcılığının duayen ismi, fotoğrafçı, belgesel yapımcısı  ve  yazar Ersin Alok  Gebze Dağcılık  ve Doğa Sporları kulübü başkan yardımcısı Rıdvan Şükür ile “Dağ ve Sanat” konferansı öncesi uzun görüştü.

Rıdvan Şükür, fotoğraf sanatçısı üstadı Ersin Alok’u bir yazarın satırlarında anlattığı gibi; Yüzlerce ödül alan, İlklerin adamı olarak gördüğünü söylüyor. Dağcı Şükür, Hani hep iki tür insan vardır denir ya; biri yaşar, diğeri izler diye...sanatçı Alok’un Yaşayan türden olduğunu söylüyor.  Elini attığı, geçtiği her yerde müthiş izler bırakarak yaşayan ve yaşadığını belgeleyen,  altını kalın kalın çizerek yaşayan sanatçı olduğunu ifade ediyor.. Çok yönlü satatçı Alok’un Verdiği yüzlerce konferans ile bilgilerini, yılların bilgi birikimini isteyenler ile paylaşan , yaşam dolu sevgi  insanı olduğunu ifade ediyor. Ersin Alok, kendisinin edebiyatçı olmadığını ve edebi kitap yazmadığını, kaynak kitap yazdığını söylüyor. Anadolu başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde kaya üstü resimleri üzerine araştırma yapan, onları fotoğraflayarak tarihi günümüze taşıyan Ersin Alok bu konuda alanının en uzman kişilerinden birisi olarak biliniyor.. Alok dağcılığın yalnızca zirveye çıkıp inmekten ibaret olmadığını  söylüyor. Alok’un yayınlanmış 24 kitabı bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat