Özdilek

Eğitim

Rehber Öğretmenleri Yeni Yönetmenlik İstedi

Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler, Gebze Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak, MEB tarafından Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerinin yeni bir yönetmelik ile uzmanlık alanından çıkarılıp, memur statüsüne indi

8 Mayıs 2014 Saat: 12:21
Rehber Öğretmenleri Yeni Yönetmenlik İstedi
Rehber Öğretmenleri Yeni Yönetmenlik İstedi
Öğretmenler bir basın açıklaması ile tek tek taleplerini dile getirdiler. Öğretmenlere Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları da destek verdi.

MESLEĞE VE EĞİTİME DARBE

Öğretmenler tarafından yapılan açıklamada, “Yeni yönetmeliğe karşıyız. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik muğlak hale getiriliyor. Uzman olmaktan çıkarılıp, herkesin yapabileceği memur statüsü getirilmek isteniyor. Öğrenci olmadan da okulda olma mecburiyeti getirilip,  hak kayıplarının, esnek ve güvencesiz çalışmanın yolu açılıyor. Bu mesleğimize ve eğitime bir darbedir”denildi.

BİLİMSEL YENİ BİR YÖNETMELİK

Öğretmenler,  bilimsel temelde ve uzmanlar tarafından yeni bir yönetmelik hazırlanmasını, öğretmenlerin haklarının korunmasını, net tanımlamanın yapılmasını istediler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat