Özdilek

Ekonomi

Ramazan zamları geliyor

Bu yıl yaşanan doğal afetler et, bakliyat ve meyve-sebze sektörünü olumsuz etkiledi. Bunun sonucu olarak da Ramazan ayında ürünlerin fiyatlarında önemli oranda artış yaşanması bekleniyor

16 Haziran 2014 Saat: 18:01
Ramazan zamları geliyor
Ramazan zamları geliyor

Et, bakliyat ve meyve-sebze fiyatlarındaki yükseliş, üretim veya normal piyasa koşullarıyla açıklanamayacak ölçüde. Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, konu hakkında bir açıklama yaptı. Yetkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de kış ortasından bu yana birçok doğal felaket yaşandığını, kuraklıkla başlayan bu zincirin, don, dolu, sel gibi afetlerle devam ettiğini belirtti.

 

AFETLER ETKİLEDİ

Bu felaketler sonucunda başta hububat bakliyat ve meyve-sebze sektörü olmak üzere birçok sektörde belirli üretim azalması olduğuna dikkati çeken Yetkin, “Bu üretim azalmasının bir bölümü piyasaya fiyat artışları olarak yansırken, önemli bir bölümü henüz hasat aşamasında oldukları için fiyatlara yansımadı” ifadesini kullandı.

 

RAMAZAN’DA ARTIŞ VAR

Yetkin, son günlerde gıda fiyatlarında ani bir tırmanış görüldüğünü kaydederek, “Et, bakliyat ve meyve-sebze fiyatlarındaki yükseliş üretim veya normal piyasa koşullarıyla açıklanamayacak ölçüde. Ramazan ayına yaklaşıldıkça bu artışın hızlanması bekleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat