Özdilek

Sağlık

Ramazan’da sıvı kaybını önlemek için meyve suyu tüketin

Ramazan ayında vücudun hem sıvı hem de enerji kaybettiğini vurgulayan uzmanlar, iftarda sağlıklı beslenmeye çok daha önem verilmesini ve sıvı kaybının önüne geçilmesi için meyve suyu tüketilmesini öneriyor. İSTANBUL (İGFA)- Ramazan

6 Nisan 2022 Saat: 12:05
Ramazan’da sıvı kaybını önlemek için meyve suyu tüketin
Ramazan’da sıvı kaybını önlemek için meyve suyu tüketin

Ramazan ayında vücudun hem sıvı hem de enerji kaybettiğini vurgulayan uzmanlar, iftarda sağlıklı beslenmeye çok daha önem verilmesini ve sıvı kaybının önüne geçilmesi için meyve suyu tüketilmesini öneriyor.

İSTANBUL (İGFA)- Ramazan ayıyla birlikte yeniden gündeme gelen sağlıklı beslenme konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, uzun süren açlık sonrası düşen kan şekerinin kısa sürede düzenlenmesi için iftar yemeklerinde bir bardak meyve suyu tüketimini tavsiye ediyor.

Oruç açarken içilen bir bardak meyve suyunun tokluk hissi verebileceğini ve bu şekilde 15- 16 saatlik bir açlıktan sonra ağır ve ani besin tüketilmesinin yaratacağı mide sorunlarına engel olunabileceğini belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “İftarda orucun meyve suyu ile açılmasının bir başka yararı da Ramazan’da sıklıkla karşılaşılan sindirim problemlerinin hafiflemesine yardımcı olmasıdır” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat