Özdilek

Kültür/Sanat

Raket sporları sempozyuma Kocaeli’de

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

9-10 Aralık tarihlerinde Kocaeli’de düzenlenecek olan ‘5. Uluslararası Raket Sporları Sempozyumu’yla raket sporları geniş kitlelere ulaşacak

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘5. Uluslararası Raket Sporları Sempozyumu’ 9-10 Aralık tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleştirilecek. Ünlü Türk tenisçisi Marsel İlhan’ın da katılacağı sempozyuma yurt içinden ve dışından onlarca sporcu ve konuşmacı katılacak. Raket sporlarının daha iyi bir konuma gelmesi için gerçekleştirilecek sempozyumla raket sporları daha geniş kitlelere yayılacak.

 

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Sempozyumun kamuoyuna duyurulması için Sekapark Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısına Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran, Sempozyum Sekreteri Selim Yıldız, Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen, milli tenisçimiz Melih Buğur ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

KOCAELİ İÇİN BÜYÜK ŞANS

Basın toplantısında konuşan Kocaeli Üniversitesi BESYO Müdürü Prof. Dr. Yavuz Taşkıran sempozyumun Türkiye’de sadece Kocaeli’de yapıldığını ifade ederek çeşitli araştırmaların tartışılacağı, yeni bilgilerin paylaşılacağı ve raket sporlarının yıldızları ile tanışılıp tecrübelerinden yararlanılacağını aktardı. Sempozyumun Kocaeli için büyük bir şans olduğunu ifade eden Taşkıran, Büyükşehir Belediyesi’nin spora verdiği katkıyı raket sporlarına da verdiğine dikkat çekerek uluslararası sempozyuma verdiği destekten dolayı da teşekkür etti.

 

GENİŞ YELPAZEYE SAHİP

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen ise Masa Tenisi’nden Badminton’a Tenis’ten Squash’a kadar geniş bir yelpazeye sahip raket sporlarının ülke çapında geniş kitlelere yayılması açısından bu sempozyumun büyük katkısı olacağını dile getirdi.

 

12 OTURUM KONUSU

9- 10 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek sempozyumda Nasıl üst düzey sporcu olunur, Masa Tenisi’nde asimetrik antreman, , Sporcu sağlığı ve bandajlama tekniği, Bayan Badmintoncuların olimpik serüveni, Yeniden yapılanan Türk sporunda raket sporlarının geleceği gibi bir çok konuda oturum gerçekleşecek.

 

YILDIZ SPORCULAR, AKADEMİSYENLER

Sempozyuma, akademisyenler, üniversite öğrencileri, ilgili federasyonların yetkilileri, antrenörler, elit ve amatör sporcular ve medya mensupları, ulusal ve uluslararası düzeyde katılım gerçekleştirecekler. Bu anlamda, tüm Dünya’da milyonlarca izleyici, yüz binlerce amatör sporcu, binlerce elit sporcu ve antrenör ile temsil edilen raket sporlarına akademik alanda katkı sağlanacak, buna ek olarak, sosyal anlamda da daha geniş kitlelere yayılması noktasında önemli mesafe kat edilecek.

 

KOCAELİ İÇİN ÖNEMLİ

Raket sporları sempozyumu Türkiye sınırlarında tek olması sebebi ile Kocaeli için önem arz ediyor ve dikkatleri çekiyor. Sempozyum her geçen yıl artan bir ilgi ile takip ediliyor ve bu yıl itibarı ile katılımın bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşması öngörülüyor. Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinin Sempozyumun dinamiklerini önemli şekilde harekete geçirmesi ve hedeflenen amaçlara ulaşmada ivme kazandırması bekleniyor.

 

GELECEĞE IŞIK TUTULACAK

Kullanılan materyallerin kalitesinin performansı direkt etkilediği Raket Sporlarında, yapılan bilimsel araştırmaların desteklenerek, sporu ve bilimi aynı çatı altında toplayıp, Raket Sporları’na katkı sağlayacak araştırmaları, geleceğe ışık tutacak değerlere dönüştürmek amacıyla düzenleniyor.

 

DUSAN OSMANAGIĆ DE GELİYOR

12 oturum halinde düzenlenecek olan sempozyuma Fransa’dan Jean-Claude Frery (Spor Bilimleri Fakültesi, Strasbourg Üniversitesi), Sırbistan’dan Dusan Osmanagıć (Balkan Masa Tenisi Federasyonu Onursal Üyesi, Sırbistan E. Milli Takım Antrenörü) ve Romanya’lı masa tenisçi Irina Hoza (Ovidius Üniversitesi Köstence) konuşmacı davetli konuşmacı olarak katılacak.

 

MARSEL İLHAN DA KATILACAK

Ayrıca milli tenisçimiz Marsel İlhan ve antrenörü Can Üner, Turkcell Geleceğe Koşanlar Projesi danışmanı Erhan Oral ve PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın da yer alacağı ‘Yeniden Yapılanan Türk Sporunda Raket Sporlarının Geleceği’ başlıklı oturumda davetli olarak yer alacaklar. Farklı üniversitelerden gelen akademisyenler ve raket sporlarına hizmet veren davetli konuşmacılar oturumlarda bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Tenis, badminton, masa tenisi ve squash branşlarında yapılan son şampiyonalar değerlendirilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat