Özdilek
Tolga HAVUÇ
Tolga HAVUÇ

PUTİN ZAFERİ

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 Futbolda 2018 ve 2022 Dünya Kupalarına ev sahipliği yapacak ülkeler belli oldu. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupasının 2018'de Rusya'da, 2022'de ise Katar'da düzenlenmesine karar verildiğini açıkladı.
İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan FIFA İcra Komitesi'nin oylamasında, komite üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in de aralarında bulunduğu 22 üye oy kullandı.
-2018 RUSYA'DA-
Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için Hollanda/Belçika (ortak), İspanya/Portekiz (ortak) ve İngiltere diğer adaylardı.
Oylamada ev sahibi seçilen Rusya, daha önce hiç büyük bir uluslararası futbol organizasyonunu üstlenmedi. Rusyanın rakiplarine baktığımızda avrupanın devleri bulunmaktadır.seçimlerinin başında kime sorsak kimse rusya kazanır diyemezdi. özellikle kominizm rejiminden sonra ülkenin çok kötü durumlara gelmesi  rusyanın dünya üzerindeki imajını sarsmıştır.acaba bu bozulan imaj sporla düzelebilirmi? Rusya Başbakanı Vladimir Putin, göreve geldiği günden bu yana rusyada büyük değişiklikler yapmıştır. 2018 içinde bnce bu zafer Putine aittir. bir spor adamı olarak putin 'i kutlarım ki sporun her derde deva olacağını sporla bütün kötürümlerin silinebileceğini dünyaya göstermiştir.
Bir zamanlar kapılarını yabancılara sıkı sıkıya kapatan ve bu kez bir futbol organizasyonuyla yüzbinlerce kişiyi ülkesine davet eden Rusya, bu uğurda, buraya gelecek milli takım oyuncularına, yetkililere ve bileti olan seyircilere vize zorunluluğu getirilmeyeceğini açıklamıştı.
Rus yetkililer, bu organizasyonu ''altyapının zenginleştirilmesi, modern tesislerin inşa edilmesi ve gerçek bir futbol ülkesi olmak'' açısından fırsat görüyor.
Rusya, kapasitesi 10 bin kişi daha artırılabilecek 80 bin kapasiteli Luzhniki Stadyumu'nu ana tesis olarak kullanmayı planlıyor. Bunun yanında 62 bin seyirci kapasiteli Kirov Stadyumu'nun da yapımı sürüyor.
140 milyon nüfuslu Rusya'da 100 kadarı profesyonel, 100 binden fazla kulüp faaliyet gösteriyor.
Bu arada, Moskova'nın bu tip uluslararası organizasyonları rüşvet karşılığında aldığı iddialarının ortaya atılmasının ardından Rusya Başbakanı Vladimir Putin, FIFA yetkililerinin herhangi bir baskı altında kalmadan karar vermeleri için Zürih programını iptal etmişti.
Rusya Maliye Bakanı Aleksiy Kudrin, 2018 Dünya Kupası finallerinin maliyetinin 2014 Soçi Kış Olimpiyat oyunlarından daha az olacağını söylemişti

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Nerede Kalmıştık!..3 Nisan 2019 Saat: 10:10
Her yeni bir gün yeni bir heyecan, yeni bir deneyim, yeni bir soluktur…
Günümüz aile modeli ve sebepleri!..6 Kasım 2016 Saat: 15:00
Yaşamış olduğumuz bu yüz yılda teknolojinin de gelişmesiyle birlikte ortaya birçok yeni kavram çıkmış, bu kavramların temelini de yeni bilgiler oluşturmuştur…
14 Ocak’taki Büyük Şölenimize Bekliyoruz…4 Ocak 2015 Saat: 12:07
Değerli okurlarım, Uzun süredir boş kalan köşeme geri dönüyorum. Yoğunluk ve sıkı bir çalışma disiplinimin temel sebebiydi sizlerle burada buluşamamak…
Kocaeli bürokratına sahip çık..!19 Mayıs 2014 Saat: 11:05
Yalancı mı, değil!
Üçkağıtçı mı, değil!
Haksızın yanında mı, değil!
Ve Artık Türkiye Şampiyonalarındayız…16 Mart 2014 Saat: 18:45
Fazla değil 4 yıl önceydi geride kalan mazimiz…
Üniversite 2. sınıfa yeni başlamıştım kararı aldığımda ve cimnastik çalışmalarıma başladığımda…
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat