Özdilek

Güncel

PTT’NİN YOK OLMAMASI İÇİN YOLA DÜŞTÜLER

PTT’nin özelleştirilmesini yolunu açacak olan Posta Hizmetleri Kanunu’nu protesto etmek için İstanbul’dan yola çıkan Türk Haber Sen Genel Başkanı İzmit’e uğradı

19 Mart 2013 Saat: 01:01
PTT’NİN YOK OLMAMASI İÇİN YOLA DÜŞTÜLER
PTT’NİN YOK OLMAMASI İÇİN YOLA DÜŞTÜLER
Türk Haber Sen, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde beklemekte olan PTT`nin özelleştirmesinin yolunu açan Posta Hizmetleri Kanunu`nu protesto etmek amacıyla İstanbul`dan yola çıktı. Sabah saatlerinde İstanbul`dan yola Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Davutoğlu ve sendika yetkililer ikinci durakları olan İzmit Posta Kabul ve Dağıtım Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
 
İLK POSTA KİYAFETLERİYLE
Basın açıklamasına Kamu Çalışanları Vakfı İl Temsilcisi Reşat Öktem, Türk Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan, Türk Haber Sen İl Temsilcisi Ayhan Altan ile merkezde çalışan PTT personeli destek verdi. İstanbul`dan yola çıkan Türk Haber Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut ile sendika yetkilileri 1840 yılında kurulan PTT`nin ilk posta aracı ve kıyafetleriyle eyleme renk kattı. 
 
ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMİYORUZ
PTT`nin özelleştirmesinin yolunu açacak olan kanunu protesto etmek için yola çıktıklarını ifade eden İsmail Karadavut, “Yaklaşık 2 yüzyıldır tüm Türkiye`ye posta hizmeti veriyoruz. Türkiye`de 30 bin personel cefakarca hizmet ediyor. PTT aynı zamanda devlete para aktarıyor. PTT`nin anonim şirket statüsüne getirilerek özelleştirilmesini istemiyoruz” açıklamasında bulundu.  
 
PTT`NİN YOK OLMASINA KARŞIYIZ
Açıklamasını sürdüren İsmail Karadavut, “İş güvencesinin yok edilmesine, idari sözleşme ile getirilen köleliğe, unvan yükselme haklarımızın gasp edilmesine, işlerimizin parça parça  taşeronlaşmasına, eşit işe eşit ücret hakkımızın elimizden alınmasına karşı çıkıyoruz. Kutsal bir hizmeti yerine getiren PTT`nin yok edilmesine karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat