Özdilek

Sağlık

Protez Kalp Kapağı Etrafındaki Yırtık ve Delikler Ameliyatsız Olarak Kapatılıyor

Kocaeli Üniversitesi öğretim görevlisi Doç. Dr Teoman Kılıç tarafından geliştirilen yöntem Texas Heart Institute Journal'da Yayınlandı.

7 Nisan 2014 Saat: 22:11
Protez Kalp Kapağı Etrafındaki Yırtık ve Delikler Ameliyatsız Olarak Kapatılıyor
Protez Kalp Kapağı Etrafındaki Yırtık ve Delikler Ameliyatsız Olarak Kapatılıyor

    Daha önce açık   cerrahi yöntemle protez kalp kapağı takılan ancak dikiş yetersizliği, iltihap ve benzeri nedenlerle kapak etrafında ortaya çıkan ve paravalvuler kaçak olarak adlandırılan yırtık veya deliklerin, ameliyatsız olarak kapatılması ile ilgili olarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD Öğretim Üyesi Doç. Dr Teoman Kılıç tarafından geliştirilen yöntem, Texas Heart Institute Journal'da yayınlandı.

     Yapısal kalp hastalıklarında invazif kardiyolojik yöntemlerin uygulanması ve paravalvuler kaçakların ameliyatsız yöntemle kapatılması ile ilgili olarak uyguladıkları özel teknikler hakkında bilgi veren, Doç. Dr. Kılıç, üniversite bünyesinde geliştirdikleri ve Doç. Dr Tayfun Şahin ve Prof. Dr Ertan Ural ile birlikte ameliyatsız olarak uyguladıkları özel yöntemde, "Kasık bölgesine yapılan küçük bir kesiyi takiben ana kasık atardamarına bir boru yerleştiriliyor. Daha sonra özel tellerle sol karıncıktan sol kulakçığa geçecek şekilde kalp içi deliğini geçip, deliğin ön tarafı ve arka tarafını tamamen kapsayacak özel cihazları anjiyo ve ekokardiyografi eşliğinde yerleştirerek deliği tamamen kapatıyor.

Hastalar 24 saat süresince izlendikten sonra herhangi bir komplikasyon gelişmediği takdirde ertesi gün taburcu ediliyorlar

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat