Özdilek

Siyaset

Proje tanıtımı 16 Şubat’ta

CHP’de Selman Yıldırım, önceki akşam düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. 16 Şubat’ta projelerinin açıklanacağı bir program yapacaklarını söyleyen Yıldırım, Büyükşehir’e yönelik eleşt

28 Ocak 2014 Saat: 22:45
Proje tanıtımı 16 Şubat’ta
Proje tanıtımı 16 Şubat’ta

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım haftalık basın açıklamasında 2008’de Alikahya’da meydana gelen doğalgaz patlamasında yaralanan Osman Daşgın’ın mağduriyetini dile getirdi. Hyundai’de çalışan Daşgın, belediyeye davayı açtıktan 11 gün sonra işten çıkarıldığını söyledi.

 

Kente dair açıklamalarda bulunan Selman Yıldırım, İzmit ve Kocaeli üzerinde sıkıntılar yaşandığını ve hayalindeki kentin bu şekilde olmadığını söyledi. Yıldırım, “Belediye başkanı kendi oğluna özel imar düzenlemesi yapıyor. Böyle arsızca yönetim anlayışını düzeltmekte zaman harcayacağımızı net bir şekilde görebiliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Belediye başkan adayları gibi meclis üyelerinin de belirlemesini İzmit Lisesi’nde yapmak istediklerini söyleyen Yıldırım, valiliğe konu hakkında yazı yazdıklarını ve cevap beklediklerini ifade etti. CHP İzmit ilçenin projelerinin açıklanacağı tarihi söyleyen Yıldırım, “16 Şubat Cuma günü Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda 5 yıl boyunca gerçekleştireceğimiz projelerin tanıtımını yapacağız” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmeti veren ilimizdeki kooperatiflere, toplam 60 adet yeni, modern otobüs aldırmıştı. 141 No’lu Gebze-İzmit, 10 No’lu Körfez, SS Öz Darıcalılar, 164 No’lu Gebze, 41 No’lu Gölcük, 2 No’lu Karamürsel ve 39 No’lu Değirmendere kooperatifleri tarafından alınan otobüsler hakkında yorum yapan Yıldırım, “Bu otobüsler belediyenin malı değil. Fakat öyle gösterildiler. Büyükşehir tamamına bütçe ayırmamış. Belediye otobüslerini kaldırıyorlar. CHP iktidarında yeni belediye otobüsünün alınmasına karşıyım. En uç noktadan diğer yönlere tramvay yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Yıldırım’ın bir diğer gündemi ise belediyeye açtığı tazminat davası sonrasında işten çıkarılan Osman Daşgın’ın durumuydu. 2008 yılında Alikahya’da yaşanan ve üç kişinin hayatını kaybettiği doğalgaz patlamasını burun kırığı ile atlatan bölge sakinlerinden Osman Daşgın’ın işinden atıldığı belirtildi. Kurum hakkında dava açtıktan 11 gün sonra Hyundai’deki işinden çıkarıldığını belirten Daşgın, fabrika yöneticilerine sebebini sorduğunda ise “Bizim elimizde olan bir şey değil” cevabıyla karşılaştığını ifade etti.

 

Yargılamanın adil olmadığını savunan Daşgın, “Bizi bu noktaya getirenler adil yargılanmıyor. Bu ülkede tesadüfen yaşıyoruz” dedi. Savcının kendisine hayatta kaldığı için ‘şükret’ dediğini de iddia eden Daşgın, “Savcılık şükür makamı mı? Ölenlerin aileleri AKP üyesi olduğu için ‘Allah’tan geliyor’ diyorlar. Bu olay neden başka ülkede olmadı da burada oldu” dedi. İlk tazminat davasını kendisinin açtığını söyleyen Daşgın olayın maddi tarafında olmadığını da vurguladı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat