Siyaset

Prof.Güneş: ''Partide herkes eşit durumda''

CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Hurşit Güneş; partisinin il merkezinde yerel ve ulusal konuları içeren basın toplantısı düzenledi.

4 Ekim 2013 Saat: 20:54
Prof.Güneş: ''Partide herkes eşit durumda''
Prof.Güneş: ''Partide herkes eşit durumda''

Güneş, CHP’nin 1989 yılından buyana ilimizde ilk kez adayını ön seçimle belirleyeceğini hatırlattı, şunları söyledi:

“-Bu çok önemli bir gelişmedir.  Üyelerimiz arasında eşit yoldaşlık başlamıştır.  Kocaeli’de herkes  parti içindeki yarışın  eşit ve adil koşullarda yapıldığın görmektedir. “

Hurşit Güneaş, CHP Büyükşehir Adayının parti genel merkezi tarafından açıklanacağını belirtti,  “AKP hiçbir adayını demokratik yöntemle belirlemiyor. Ülkeye nasıl demokrasi getirecek” dedi.

Bir gazeteci, CHP’nin İzmit aday adaylarından Sefa Sirmen hakkında 2 nci Ağır Ceza Mahkemesinden çıkan mahkumiyet kararını sorunca Güneş, “Önümüzde ön seçim var. Sirmen’in hukuki durumu hakkında yorum yapmak yanlış olur” demekle yetindi.

Hurşit Güneş, haftabaşında Başbakan'ın açıkladığı demokratikleşme paketi için de “Dağ fare doğurdu” tabirini kullandı. Güneş bu konuda şöyle konuştu:

“-Dar bölgeli seçim sistemleri  çoğunluğu elinde tutan partilerin işine yarar. Adaletsizliğe neden olur.  1960 seçimlerinde dar bölge sistemi uygulanmış, sakıncaları ortaya çıkmıştır. Bu sistem adil değildir. Asla dönüş olmamalıdır. Biz dar veya daraltılmış bölge sistemlerine  kesinlikle  karşıyız. Barajların tümden kaldırıldığı nispi sistem istiyoruz. Böylece parlementoya her görüş girebilir.”

Hurşit Güneş, İzmit’teki temaslarının ardından  okul harçlarına tepki gösterdiği için tutuklanan CHP üyesi, İstanbul Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki  Sami Menteş isimli genci ziyaret için Kandıra Cezaevine gitti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat