Özdilek

Sağlık

Prematüre Bebeğe Kalp Ameliyatı Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 550 gram ağırlığındaki prematüre bebeğe PDA ligasyonu başarıyla uygulandı.

30 Aralık 2015 Saat: 19:18
Prematüre Bebeğe Kalp Ameliyatı Yapıldı
Prematüre Bebeğe Kalp Ameliyatı Yapıldı

Hastaneden yapılan açıklamada, 23 haftalık  prematüre olarak doğduktan sonra, akciğer yetersizliği nedeniyle solunum cihazına bağlanan ve 1 aydır yeni doğan yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak takip edilen 550 gram ağırlığındaki bebeğin, yapılan ekokardiyografisinde anne karnında kalp ve vücut arasında dolaşımı sağlayan damarın doğumdan sonra kapanmadığı tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, bu damarın kapatılması için defalarca uygulanan ilaç tedavisine cevap alınamaması üzerine ameliyatla bu damarın kapatılması karar verildi. Bebek için hayati önem taşıyan ameliyatı Kalp damar cerrahı Doç. Dr. Oğuz Omay,Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalından   Doç. Dr. Tülay Hoşten oluşan bir ekip tarafından yapıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat