Özdilek

Sağlık

POSCO`ya hayır

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

    Kocaeli Çevre Hareketi öncülüğünde Merkez Bankası önünden yürüyüşr geçen çevreciler Posco’ya göz dağı verdiler. Bir kez daha etkili bir eylem yapan çevreciler temel atma töreni öncesi Hükümeti ve Posco’yu uyardılar. Yürüyüşe; sendika, sivil toplum örgütü, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Çevreciler, fabrikanın yaratacağı tehlikeyi üzerlerine kefen giyip, ağızlarını maskeyle kapatarak ey.lem yaptılar.

POSCO`ya hayır, POSCO gitsin biz kalıyoruz` sloganları  ile yürüyen grup, yürüyüşün sonlandığı Sabri Yalım Parkı`nda ilk olarak temsili kefenlerle yerlere yatarak, “Kanserden ölmek istemiyoruz” şeklinde haykırdı. Kocaeli Çevre Platformu adına TMMOB İKK Sekreteri Nedim Kara konuştu. Kara, “Bizler Kocaeli`nin bir sanayi kenti olarak birçok sorunla mücadele ettiğini, denetimsiz sanayinin yarattığı çevre zararlarını çok iyi bilmekteyiz. Ancak, bu kent sanayiye doymuştur. Yeni bir tesis kurulmamalıdır” dedi.


ÇED TAMAMLANMADI
ÇED sürecinin henüz sonuçlanmadığını ifade eden Kara, “Hala devam etmekte olan yanlış planlamalarla kentimiz, daha da içinden çıkılamaz bir hal almaktadır. Böylesi bir durumdaki kentimizde yine bir başka yanlışa, talana şahit olmaktayız. Bu tesis için başlatılan ÇED süreci sonuçlanmamış, yatırımın yapılabilirliği konusunda henüz onay çıkmamışken, talan başlamış ve devam etmektedir.  Bu kentin yetkili iradeleri, yöneticileri de kentin yaşamsal sorunlarından haberdar değildir. Ancak, söylemler karmakarışıktır` diye konuştu.


ÇALIŞMAYI DURDURUN!
Açıklamasına devam eden Kara şunları söyledi: “Herkes bilmelidir ki, bizler bilimsel doğrularla kamuoyuna bilgi vermekteyiz. Toplumsal faydadan yana duruşumuzdan sapmayız. İnandığımız doğrular zamanla saf değiştirmez. Biz sanayi düşmanı değiliz. Biz, yöneticilerden POSCO`nun yasadışı çalışmalarını durdurmasını bekliyoruz. Aksi takdirde kentimizi yönetme görevini üstlenen sizler bu katliamın ve yasa dışı olarak hafızalarımızda ve kent tarihinde yerinizi alacaksınız.”

 

KÜRSÜDEN SESLNEDİLER
Kara`nın ardından platform serbest kürsü oluşturdu. Serbest kürsüde ilk olarak Türk Tabipler Birliği Kocaeli Şube Başkanı Cüneyt Özkürkçigil söz alarak, “Bizler kötü çocuğuz. Şuan Kocaeli ithalatta üçüncü, ihracatta ise onuncu sıradayız. Yani demek ki bu kadar sanayimiz olmasına rağmen gerçek anlamda istihdam yapamıyoruz. Biz bu nedenle kötü çocuğuz. Şuan sağlığımız kötü, eğitimiz kötü, çevre açısından da görüyorsunuz. Biz kanserli meyveler yiyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat