Özdilek

Güncel

Portakal: Gazetecilik değil tetikçilik yapıyorlar

KYÖD’de konuşan Fox Tv Ana haber bülteni spikeri Fatih Portakal, “Maalesef bazı gazeteciler gazetecilikten çok tetikçilik yapıyorlar” dedi.

1 Şubat 2015 Saat: 17:22
Portakal: Gazetecilik değil tetikçilik yapıyorlar
Portakal: Gazetecilik değil tetikçilik yapıyorlar

Fox Ana Haber Bülteni spikeri Fatih Portakal önceki gün Kocaeli Yüksek Öğretim Derneği (KYÖD)’nin gerçekleştirdiği panele konuşmacı olarak katıldı. ‘Özgür Düşünce ve Medya Gerçeği’ konulu panelde gazetecilik ile ilgili önemli bilgiler veren Portakal, bazı gazetecilerin gazetecilikten çok tetikçilik yaptıklarını söyledi. Gerçekleşen panele katılım beklenenin altında katılırken KYÖD Başkanı Turgay Yılmaz, KYÖD Eski Başkanı Hakan Tanta, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Çetin Gürol, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal ve çok sayıda kişi ünlü spikeri dinlemek için salondaki yerlerini aldı.

 

“SİYASİ ETKİ ALTINDAYIZ”

Ülke gündemine ilişkin ve gazetecilik sektöründe yaşanan zorluklara değinen Portakal konuşmasında, “Ben yaklaşık 5 yıldır ekran başında spikerlik yapıyorum. Bundan önce sahada çalışan tüm arkadaşlarım gibi muhabirlik yapıyordum. Son dönem gazeteciliği baskı altında yapılan bir gazeteciliktir. Medya sektöründe inanılmaz bir baskı var ve siyasi etki altındayız. Hal böyle olunca bir az olsun eleştirel bir bakış açınız varsa hemen dışlanıyorsunuz” dedi.

 

“YERLEŞİK DEMOKRASİ YOK”

Türkiye’de yerleşik bir demokrasi kültürünün olmadığını dile getiren Portakal, “Ülkemiz de bazı gazeteciler maalesef gazetecilikten çok tetikçilik yapıyorlar. Birilerinin maşası olup onların istediği haberleri yapıyor ve yazıyorlar. Bu ülkede yerleşik bir demokrasinin olmadığını ve bir korku içinde yaşadığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat