Özdilek

Güncel

Polise paralel operasyon: Gözaltı yok

Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, sabaha karşı ilimizle birlikte 8 ildeki emniyet mensuplarına yönelik “Paralel yapı” operasyonu başlatıldı.

8 Kasım 2014 Saat: 17:21
Polise paralel operasyon: Gözaltı yok
Polise paralel operasyon: Gözaltı yok

 Ulusal medyaya yansıyan ilk haberlerde, aralarında yakın geçmişte ilimiz emniyetinde çok önemli görevler üstlenmiş müdür ve amir rütbesindeki emniyetçilerin de bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Operasyon, Kocaeli’nin yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan emniyetlerini kapsadı. Daha çok ilimizde görev yaptıktan sonra başka görevlere atanmış bazı üst düzey emniyet mensupları hedef alandı. Haklarında soruşturma başlatılan bu emniyet mensuplarının,  “Paralel yapı” dan talimat alarak çalıştıkları yönünde kuvvetli şüpheler bulunuyor. Kocaeli Emniyet Müdürü  Levent Yarımel, dün öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada  “Gözaltı uygulamaları, Cumhuriyet Savcısı talimatının yanlış anlaşılmasından kaynaklandı. Gözaltı yok.  Soruşturmu kasamındaki müdür, amir ve memurların evlerindeki bilgisayarlar inceleniyor. Operasyon devam ediyor” dedi.

Öte yandan Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay'ın evinde Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince arama yapıldı. Ekipler, Ocak ayında Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken açığa alınan Özgür Nikbay'ın Şükrüpaşa Mahallesi Seyirkent Sitesindeki evinde arama yaptı. Ekiplerin saat 10.00 sıralarında başladığı ve yaklaşık 2.5 saat süren aramanın ardından KOM şubesi ekipleri, el konulan belgelerle birlikte siteden ayrıldı. Eski İstihbarat Müdürü Özgür Nikbay hakkında herhangi bir gözaltı kararı bulunmadığı sadece evinde arama kararı olduğu belirtildi. Kocaeli'de İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı döneme ilişkin 8 ilde yürütülen soruşturma kapsamında Nikbay'ın evinde arama yapıldığı bildirildi. İki yıl önce Kocaeli'den, Edirne'ye atanan Özgür Nikbay, geçtiğimiz Ocak ayında önce İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinden ardından da açığa alınmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat