Özdilek

Turizm

Peyzaj Mimarları Kenti Gezdi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Peyzaj Mimarları Odası, akademisyenler ve üniversite öğrencilerine yönelik bir gezi programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeleri ilgiyle izleyen konuklar, yapılan çalışmaların kentin vizyonunu değiştirdiğini söyledi.

 

ÇINARLIDERE’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ

Gezi programı Park Bahçeler Müdürlüğü’nün Kocaeli’ne kazandırdığı en güzel mesire alanlarından biri olan Çınarlıdere’deki sabah yürüyüşü ile başladı. Konuklar burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte yürüdü. Yürüyüş sonrasında kahvaltı yapan Peyzaj mimarları, doğal dokunun bozulmadan korunması nedeniyle alanda yapılan çalışmaları beğendiler.

 

SAHİL PROJELERİNİ BEĞENDİLER

Konuklar ayrıca, Park Bahçeler Müdür Yarımcısı Tuncay Türetken eşliğindeKaşkaldere rekreasyon alanı, 60 evler sahili ve Sekapark alanında incelemelerde bulundu. Peyzaj mimarları sahil projelerinin önemine değinerek, söz konusu projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli halkını denizle buluşturduğuna dikkat çekti. Bunun yanı sıra arıtma tesisleri sayesinde yeniden hayat bulan denizin temizliği de beğeni topladı. Peyzaj mimarları ve akademisyenler, söz konusu çalışmalarla Kocaeli’nin sanayi kenti kimliğinin değişerek yerini sahil kenti kimliğine bıraktığını ifade etti. Yuvacık Barajı’na giden konuklar burada yapılan ağaçlandırma çalışmalarını olumlu buldular.

 

   Verilen öğle yemeğinin ardından eskiden tren yolu güzergâhı olan Kartepe yürüyüş yolunu inceledi. Çocuk oyun gurupları, basket sahaları ve spor aletlerinin konulduğu yürüyüş yolunun ancak modern ülkelerde görülebileceği kaydedildi. Konuklar son olarak Karşıyaka Bahçecik Sahil Parkı ile İhsaniye Sahil Parkı’nda incelemelerde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat