Özdilek

Siyaset

Perinçek'ten Önemli Açıklamalar

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, dün İzmit Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda açıklamalarda bulundu.

26 Ekim 2015 Saat: 01:08
Perinçek'ten Önemli Açıklamalar
Perinçek'ten Önemli Açıklamalar

   Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin il örgütünün Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlediği konferansa katıldı. Düzenlenen konferansa Genel Başkan Doğu Perinçek’in yanı sıra Vatan Partisi İl Başkanı Vedat Olguntürk, Kocaeli Milletvekili adayları, Vatan Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı, ADD Derince Şube Başkanı Sefa Karahasan ve partililer katıldı. Konferansta konuşan Doğu Perinçek, “TSK’nın PKK karşısında kazandığı başarıların sebebi Vatan Partisi’dir” dedi.

   Ülkemizin içinde bulunduğu durumu İzmit’in yakın tarihine bakarak rahat bir şekilde analiz edilebileceğini ifade eden Doğu Perinçek, “İzmit’in yakın tarihinde yaşananlar aslında ülkenin durumunu çok iyi özetliyor. Ülkemizi üreten bir ekonomiden kopardılar. Tüketen bir üretime geçtiler. İzmit’te de fabrikaları sattılar. Cumhuriyet ve üreten ekonomiyle bağlarımızı koparmaya çalıştılar. Ülkeyi borçlandırdılar. O borcu da üreterek değil kanla ödüyoruz. Ya bu böyle gidecek ya da bu düzeni değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

      Çözüm sürecine en başından beri karşı olduklarının da altını çizen Doğu Perinçek, “24 Temmuz itibarı ile PKK’nın beli kırıldı. Adeta TSK, PKK’nın inlerine giriyor. PKK’nın yaptığı her şey kurduğu tüm düzenler yok ediliyor. PKK, açtığı hendeklerde boğulacak. En başında çözüm süreci dendiğinde, demokratik açılım dendiğinde biz bu sorunun böyle çözülemeyeceğini söyledik. Tek duruş gösteren parti bizdik. Şimdi TSK, Vatan Partisi’nin o günlerde gösterdiği iradeyi gösteriyor. TSK’nın bu başarası Vatan Partisi’nin başarısıdır” açıklamasında bulundu.

    Vatan Partisi Lideri Perinçek, partisinin bölge politikaları hakkında da bilgi verdi. Perinçek, “AKP hükümeti Suriye’ye terör pazarlıyor, terörün hakkından böyle gelinemez. Vatan Partisi teröre İran, Suriye, Irak, Lübnan, Azerbaycan ve Mısır’a kadar Batı Asya Birliği kurma çalışmalarıyla teröre çözüm üretiyor. Suriye’ye giderek Beşar Esad ile görüştük. İsmail Hakkı Pekin komutanımız, İran’a giderek yüksek düzeyde görüşmeler yaptık. Biz devletler arasındaki güvenlik ve ekonomi işbirliği programını oluşturuyoruz. Ve Vatan Partisi iktidarında Kandil’e beyaz bayrak çektireceğiz. Bölgede Suriye, İran ve Irak ile işbirliği yaparak yobaz terör örgütlerinin de kökünü kazıyacağız. Bunun konuşmalarını ve anlaşmalarını yaptık” diye konuştu.

 

Uyardı

Perinçek, PKK tarafından kandırıldığını belirttiği insanlara da çağrı yaptı: “Buradan PKK’nın aldattığı insanları uyarıyoruz. Elinizdeki Amerikan silahlarını yere atın diyoruz. Beytüşşebap’ta attıkları roket Amerikan roketi. YPG’ye Amerika verilen füze doğrudan doğruya Beytüşşebap’ta halkımızın önüne Mehmetçiğe atılıyor. Amerikan silahlarıyla savaşan bir milli örgüt olur mu? Terör örgütü. Bugün ikinci kurtuluş savaşımızı yaşıyoruz. Vatan bütünlüğümüzü, emperyalistlerin üzerimize sürdüğü piyonlarla savaşarak sağlıyoruz.”

    Perinçek, “1 Kasım’da yapacağımız çok önemli görevler var. Hepimiz büyük karara kilitleneceğiz. Türkiye borç batağından çıkarılacak. Bu hükümetlerin dört partinin borç batağında Türkiye’yi yönetme şansları yok. Çünkü 250 milyar dolar bir yıl içinde ödenmesi gereken para. Eroin iğnesini kendine vuran bahtsız, eroinden kurtuluyorsa, borç bulamayan Türkiye borçtan kurtulacak. Üretecek. Bu bir mecburiyettir. Türkiye bir iki yılda mecburen üretim ekonomisine geçecek. Bu program mecburen uygulayacak. Üretim ekonomisini Vatan Partisi’nin içinde olduğu milli hükümetle gerçekleştireceğiz. İkincisi Türkiye artık dağılma tehdidiyle karşı karşıya geliyor” ifadelerini kullandı.

    Doğu Perinçek, dört partinin çözümsüzlük içinde çırpındığını belirterek, “7 Haziran bir ders 4 partiyi soktular o meclise ve çırpınıyorlar. Meclise girdiler ve hiçbir şey yapamadılar. İfas ettiler. Dört partiye verilen oyların anlamı, Türkiye biraz daha çırpınsın. Gördük 7 Haziran’da dört partiye verilen oylar nereye gitti? Çöpe gitti çöpe. Hatta o oylar mermi oldu gitti Mehmetçiğe saplandı. HDP’yi meclise sokalım biraz uslansınlar dediler ve meclise soktular. Terör daha da azdı. Onlar Türkiye’nin bölünmesinden sorumlu oldular. Kılıçdaroğlu ne diyor ‘PKK’yı anlamak lazım silah bırakmaz, IŞİD’e karşı savaşıyor’ diyor. Türkiye’ye karşı savaştığını bile söyleyemiyor. O silahları bırakacak göreceksiniz. Vatan Partisi daha meclise girmeden hükümet görevi yapmıştır” şeklinde konuştu.

 

AİHM’İN PERİNÇEK KARARI

Vatan Partisi Lideri Perinçek, AİHM Büyük Dairesi’nin soykırım iddialarına büyük darbe vuran ve ifade özgürlüğünü savunan kararını değerlendirerek sözlerini şöyle sürdürdü: Biz hülyalara oy verin demiyoruz. İş yaptık iş. İşte en son 10 yıllık bir mücadele sonrasında Türkiye’nin dünyada başı dik dolaşmasını sağlayan bir karar aldırdık. Bu karar basit bir yargı sürecinde alınmış bir karar değil. Bu karar Türkiye’nin milli devlet, Cumhuriyet, bağımsızlık rotasında son 70 yıldır alınan en önemli kararlardan birisidir. Kapı gibi bir karar aldık. Şimdi o Ermeni soykırımı kararlarını alan ülkelerden tek tek o kararları kaldırtacağız. Söz veriyoruz. Nasıl 10 yıl önce bu kararı çıkartacağız sözü vermiştik. Yine söz veriyoruz. Üretim ve cumhuriyetin kalesi İzmit’ten söz veriyoruz. O kararlar tek tek kaldırılacak. Şimdi küçültmeye, daraltmaya çalışıyorlar. İfade özgürlüğüyle kısıtlamaya çalışılıyor. Karar 1915’in soykırım olduğuna ilişkin bir delil ve karar olmadığını söylüyor. Bu başarı sadece emperyalistlerle mücadele ederek değil, arkamızdan hançerleyenlerle de mücadele ederek elde edildi. Demek ki Vatan Partisi devlet olmalı hükümet olmalı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat