Özdilek

Ekonomi

Perinçek’ten Kent Gıda grevine destek

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kent Gıda’da grevin zaferle sonuçlanacağına inandığını belirtti.

5 Ağustos 2014 Saat: 18:11
Perinçek’ten Kent Gıda grevine destek
Perinçek’ten Kent Gıda grevine destek

Perinçek emek merkezli Milli Hükümet’in kaçınılmaz olduğunu belirtip Kent Gıda işçisinin de grevin hemen ardından bu mücadeleyi vermesi gerektiğini söyledi.

ABD’li Mondelez Internatinol firmasında Kent marka şekerleme ve çikolata ürünleri üreten işçilerin grevi 22′nci gününe girdi. Ramazan Bayramı’nı da grevde geçirdikten sonra ziyaretçi ağırlamayı sürdüren Kent Gıda işçilerine İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de konuk olarak grevlerinden ötürü destek oldu. Doğu Perinçek, Kent Gıda işçilerini dayanışma için değil grevdeki kararlılıklarından ötürü kutlama amacıyla ziyaret ettiğini belirtip f abrikada örgütlü Tek Gıda-İş Sendikası’nın genel merkez ve şube yöneticilerine övgüler yağdırdı. Grevin birkaç gün içinde işçilerin zaferiyle sonuçlanacağına inandığını belirten Perinçek, Kent Gıda işçileri için asıl mücadelenin grevin ardından başlayacağını kaydetti.

Türkiye’nin çok önemli ve kargaşalıklar ile dolu bir sürece ilerlediğine işaret eden Perinçek üretime değil sıcak paraya endeksli borçlanma ekonomisinde çıkmaza gelindiğini belirtip Ekonomi Bakanı Ali Babacan’ın yıl sonuna kadar 227 milyar dolar bulacaklarına dair söylemine atıfta bulundu. Sıcak para ekonomisinin de, ülkeyi bölme çabalarının da çıkmaza girdiğini kaydeden Perinçek yakın coğrafyamızda Suriye, Irak ve civar ülkelerin de, Türkiye’nin de bölünmeyeceğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte halka ve emeğe dayalı Milli bir hükümet kurmanın kaçınılmaz olduğuna işaret edip Kent Gıda işçilerini grevin ardından yeniden ziyaret edeceğini, bu ziyarette Milli hükümetin nasıl kurulacağına dair düşüncelerini aktaracağını belirten Perinçek, “İşçiler, emekçiler, köylüler ve esnaf olarak bugüne kadar hep iktidarı sermaye yanlılarına teslim edip ardından iş ve ekmek istedi. Artık hükümet ve iktidar biz olmalıyız. Emek hükümetini, Milli hükümeti kurmalıyız” dedi. Perinçek konuşmasını, “Zaferinizi şimdiden kutluyorum” diyerek tamamladı.

Perinçek’e Kent Gıda grevcilerini ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, İP İstanbul İl Örgütü Başkanı Osman Bilge Kuruca ile yöneticiler Erdal Demirkan, Adnan Tetikol ve Recai Altuntaş, Kocaeli İl Başkanı Nevval Sağdıç, Gebze İlçe Sekreteri Mustafa Cerit, Darıca İlçe Başkanı Nuran Aydoğan, çevre ilçelerden başkan ve yöneticiler ile partili üyeler eşlik etti. Perinçek ve beraberindekiler Tez Koop-İş İstanbul Şube Başkanları Yunus Durdu ve Zeynel Öztaş tarafından ağırlandı. Durdu, Perinçek’i alana girerken, “Türk siyasetinin en önemli lideri” diye anons etti.

Açılış konuşmasında da, “1 Ocak 2014′ten beri başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal hep aramızda oldu. Bugün de genel başkanımızda” dedi. Kitle ziyaret süresince dev boy Türk Bayrağı açarken “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Tek Gıda-İş nerede biz oradayız” ve benzeri sloganlar attı. İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek açıklaması sonrası bir süre Kent Gıda işçileri ile sohbet edip Kent Gıda önünden ayrıldı. Kent Gıda işçilerini aynı gün 15.00 sularında Türkiye Komünist Partisi heyeti de ziyaret etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat