Özdilek

Güncel

Performans Merkezi’nde ölçümler yapılıyor

Büyükşehir’in Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde sporcunun performans düzeyi raporlandırılarak, gelişimi destekleniyor.

23 Ekim 2016 Saat: 11:28
Performans Merkezi’nde ölçümler yapılıyor
Performans Merkezi’nde ölçümler yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından sporcu sağlığı ve performansını takip amacıyla projelendirilen Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi çalışmalarına devam ediyor. Merkezde, sporcunun detaylı olarak kas, vücut, sürat, esneklik ve denge gibi ölçümlerini içeren testler gerçekleştiriliyor. Yapılan testler ışığında sporcunun gelişimi ve performansı kayıt altına alınıyor.

SPORCU TESTLERİ BURADA YAPILIYOR

Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi, Büyükşehir Belediyesi’nin Sanayi Mahallesi Vinsan Tesisleri içinde faaliyet gösteriyor. Merkezde antropometrik(vücut ölçümleri) testlerinin yanı sıra sporcuların, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştiriliyor.

SPORCU PERFORMANSI KAYIT ALTINDA

Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi, Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından hayata geçirildi. Merkezde yapılan ölçümler sayesinde sporcunun performans düzeyi raporlandırılarak, kişisel gelişimi desteklenmiş oluyor.

SPOR OKULLARI ÖĞRENCİLERİNİN ŞANSI

Merkezden geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin Ücretsiz Spor Okulu öğrencileri de yararlandı. Burada bulunan uzman antrenörler öğrencilerin yağ, çevre-çap ve uzunluk ölçümlerini yaptıkları testlerle belirledi.

SÜRAT, ÇABUKLUK, DENGE, DAYANIKLILIK TESTLERİ

Bunun yanı sıra öğrencilerin sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılıkları motorik testler ile ölçüldü. Ayrıca dikey sıçrama, durarak uzun atlama ve durarak 3 adım atlama ölçümleri de patlayıcı güç testleri çerçevesinde yapıldı.

Haber: Veysel Kavrayan

 

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat