Özdilek

Güncel

Pazarcıların davası ertelendi

Kocaeli Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nda 2012 yılında üye olmayan bir kişiye sahte belge düzenlenmesine dair dava Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

5 Şubat 2014 Saat: 17:07

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan duruşmaya Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar ile avukatı Hüseyin Acurman, Pazarcılar Odası Genel Sekreteri Yasin Kılıç ve adına sahte belge düzenlendiği iddia edilen Ahmet Gençosman ve konu ile ilgili şikayetçi olan eski Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim katıldı.

ÖNÜME GELENİ İMZALADIM

Duruşmada ilk ifade veren Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar, “Kasıtlı bir şekilde Ahmet Gençosman’a sahte belge vermedim. Olay günü İzmit Belediyesi’nin yaptığı güncellemeden dolayı bilgisayar sistemi arızalıydı. Üye bilgilerine erişemediğimiz için kendisinin üyeliğinin düştüğüne dair bir bilgim yoktu. Ben sadece önüme gelen evrağı imzaladım. Belgeyi Genel Sekreterimiz Yasin Kılıç’ın imzalayıp, imzalamadığına dikkat etmedim. Pazarcı Gençosman aynı belgeyi Gölcük Belediyesi’ne vermek için istediğinde ise, sistemden bakarak durumu fark ettik ve kendisini uyardık” dedi. Ahmet Gençosman ise Üyeliğimin vergi borcum olduğu için düştüğünü düşünüyorum ancak kesin bir bilgim yok, belgenin bu kadar önemli olduğunu bilmediğim için, Genel Sekreter’in imzasının belgede olmamasını çok fazla önemsemedim” ifadelerini kullandı.

TALİMATI YAPTIM ANCAK İMZA ATMADIM

Devam eden davada savunma yapan Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası Genel Sekreteri Yasin Kılıç ise oda başkanı Kumsar’a yüklendi. Belgeyi başkanın talimatıyla düzenlediğini beyan eden Kılıç, “Ahmet Gençosman’ın üyeliğinin düştüğünü, o belgeyi 2010 yılında kendim düzenlediğim için biliyordum. Başkan’a bu belgenin düzenlenemeyeceğini söyledim. Ancak kendisi talimatını yineledi. Bende talimat neticesinde belgeyi düzenledim ancak altına imzamı atmadım. Ayrıca Ahmet Gençosman’ın üyeliğinin düştüğünü de kendisine tebliğ ettik. Buna dair belgeler oda kayıtlarında mevcuttur” şeklinde konuştu. Kılıç’ın ardından söz alan müşteki sıfatındaki eski oda Başkanı Ahmet Serim ise, “Belgenin sahte olduğunu olay günü Yasin Kılıç’ın odadaki tutumundan anlamıştım. Daha sonra yaptığım araştırmalar neticesinde bu iddiayı doğruladım ve şikayetçi oldum” dedi. Mahkeme heyeti söz konusu belgenin incelenmesi ve Seyyar Esnaf e Pazarcılar Odası yazı yazılarak davayı etkileyebilecek bazı evrakların istenmesi amacıyla duruşmayı 25 Mart tarihine erteledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat