Özdilek

Kültür/Sanat

Pazarcılar Yolları Kapattılar

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

İzmit Pazarcı esnafı yıllardır Cumartesi Pazarı’nda tezgahını açarak Kocaeli halkına hizmet veriyordu.

   Ancak İzmit Belediyesi tarafından 100 metre ilerideki halan Pazar yeri olarak kullanılan perşembe pazarına kurdurmak istiyor. Uzun süredir tartışılan Pazar sorunu , pazarcı esnafının eylemiyle ortam iyice gerilmeye başladı.

   Yıllardır mahalle arasında kurulan ve mahalleye giriş çıkışları tamamen kapatan Cumartesi pazarcıları, belediyenin gösterdiği Perşembe pazarı isteğini kabul etmeyerek akşam saatlerinden itibaren eylem yapmaya başladı. Sabaha kadar süren gerginlikten sonra esnaflar, halde aldıkları malları kamyonlarla eski yerlerine gitmek istedi. Buna izin verilmeyince, pazarcılar kamyonlarını İzmit’in en önemli caddelerinden biri olan Gazanfer Bulvarı’nda bırakarak trafiği kapattı. Yol üzerinde araçların gelişi güzel park edilmesi nedeniyle trafik tamamen tıkandı. Eylem nedeniyle yolda kilometrelerce kuyruk oluştu.

 

Araç kuyruğunun ortasında kalan ve hasta götüren bir ambulans, büyük çabalar sonucu kurtarıldı. Daha sonra pazarcılar diğer yolları da kapatmak isteyince polis ekipleri müdahale etti. Müdahaleden sonra Perşembe Pazarı’nda toplanan esnaflar, buradan Cumartesi Pazarı’na doğru yürümeye başladı. Yürüyüş sırasında zaman zaman gergin anlar oluştu. Pazarcıların, “Cumartesi Pazarı bizimdir bizim olacak” sloganları atması nedeniyle vatandaşlar uykularından uyanarak balkonlara çıkmaya başladı. Cumartesi Pazarı’nda oturma eylemi yapan pazarcılar, polis ekiplerinin tüm çabalarına rağmen burayı da trafiğe kapatı. Daha sonra eylemciler içinde 10 kişi seçilerek İzmit Belediye Başkan Yardımcıları ile görüşmeye götürüldü.

 

Akşam başlayan eylem devam ederken, polis ekipleri, bir yanda yolu kapatan araçlara ceza yazıyor, diğer tarafta yolu açmak için araçları çekicilerle kaldırıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat