Özdilek

Siyaset

"Parayla Abdest Alıyorlar"

CHP İzmit İlçe Örgütü’nün mahalle temsilcileri toplantısında konuşan milletvekili Haydar Akar ‘Bizim abdestimizden şüphemiz yok’ diyen AKP İl Başkanı Mahmut Civelek'e ‘Bunlar parayla abdest alıyor’ dedi

2 Mart 2013 Saat: 12:12
"Parayla Abdest Alıyorlar"
"Parayla Abdest Alıyorlar"
CHP İzmit İlçe Örgütü'nün mahalle temsilcileri toplantısı CHP İzmit İlçe binasında gerçekleştirildi. Her hafta eski bir partili veya belediye başkanının konuk olduğu toplantının bu haftaki konuğu milletvekili Haydar Akar oldu. Akar, hem Türkiye ve Kocaeli siyasetini masaya yatırırken, hem de Derince Belediyesi ile ilgili geçtiğimiz hafta ortaya çıkan kaset kaydı ile ilgili konuştu. Konuşmasında zaman zaman günah çıkaran milletvekili Haydar Akar, CHP'nin geçmiş zamanda yaptığı hataların yeniden tekrarlanmayacağını belirtti. 
Derince Belediyesi ile ilgili olarak ortaya çıkan ve kendisinin ortaya çıkardığını belirttiği kaset olayı ile ilgili olarak konuşan Haydar Akar, "Yerelde ortaya çıkan kasetlerin birini ben paylaştım. Derince Belediyesi'nde sunum yapan bir bürokratın konuşmalarını içeren bir kaset paylaştık. O kasetle AKP belediyeciliğinin yolsuzluklarını ortaya koyduk. Ortada bir gizli çekim olmadığı için de, konunun etik olup olmamasını değerlendirmedim. Orada belediyelerde işlerin nasıl yürüdüğünü gördük. Yani olayın siyasetle ya da etikle herhangi bir ilgisi yok" şeklinde konuştu. 
Kaset olayıyla ilgili olarak konuşmasına devam eden Haydar Akar, "O kasetle ilgili olarak her ortaya çıkan 'Bizim abdestimizden şüphemiz yok diyor. İki çeşit abdest alma şekli var. Oysa bunlar parayla abdest alıyor. Bir de bunu ibadetle ilişkilendiriyor. Ama halk artık bunlara kanmıyor. 13 belediyeden de kötü kokular çıkıyor. Kandıra'da cezalar kesildi. Kartepe'de belediyeyi denetleyen müfettiş yargılanıyor. Ama belgeler, cebe indirilen paralar ne olacak. Sistem böyle çalışıyor. Bunların aynısını CHP'li bir belediyeci yapsa şimdiye içerdeydi" dedi. 
Geçmişe dönük olarak CHP'nin özellikle seçim dönemlerinde yaptığı hatalardan da dem vuran milletvekili Haydar Akar, CHP'nin halkla arasının zaman içerisinde açıldığını belirterek, "Geçtiğimiz yerel seçimlerde şimdi düşündüğümüz eksiklikleri o zaman düşünseydik, daha farklı olabilirdi. O zaman hata hepimizdeydi. Bu kent CHP'lileri özlemiş. Buna en çok da partili arkadaşlarımız şaşırıyor. Zamanında iyi hizmetlerde bulunduk. Ama vatandaşlarımızla partimizin arasını açmışız, halktan uzaklaşmışız. 13-0 gerideyiz, yani kaybedecek bir şeyimiz yok" dedi.
1 Mart Deniz Faciası'nda hayatını kaybedenleri anmayı ihmal etmeyen Haydar Akar, 1 Mart askeri teskeresini de unutmadıklarını sözlerine ekleyerek, "1 Mart 2003 tarihinde TBMM'nin dik duruşunu gördük ve ABD askerlerini topraklarımıza sokmadık. 10 yıl geçti ve o dönemki kapalı oturum tutanaklarının gizliliği ortadan kalktı. Eğer meclis kabul ederse o tutanaklar kamuoyuna sunulacak. Ama ben AKP'lilerin bunu kabul edeceğine dair bir ihtimal vermiyorum. Çünkü o zaman teskereye red oyu veren AKP'liler şu an da milletvekili değil. Bu sebepten ötürü teskerenin gizliliğini korumak isteyeceklerdir. Biz meclise soru önergesi vereceğiz" şeklinde konuştu. 
CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım da seçim çalışmaları hakkında konuşarak, sandık görevlileri ile mahalle temsilcileri konularında oldukça hassas olduklarını belirtti ve partililerden mahalle temsilcilerinin çalışmalarına destek vermelerini istedi. Mahalle esnaflarına da destek verilmesi konusunda partili arkadaşlarını uyaran Başkan Yıldırım, "Önümüzdeki hafta bir mahallemizde bulunan 71 adet bakkaldan, partili arkadaşlarımızla beraber alışveriş yapacağız. Mahalle bakkallarımız zor günlerimizde yanımızda olmuştur. Biz de onların yanında olacağız" dedi. 
İzmit Belediyesi'nin müteahhit çalışanlarına 85 TL'lik alışveriş çeki verdiğini duyduklarını belirten CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, "Duyduk ki alışveriş çeki verilen işçiler, bu çeki sadece İstanbullu olan anlaşmalı bir alışveriş merkezinde harcayabilecek. Yani bunun İzmit esnafına hiçbir katkısı olmayacak. İzmit'te o kadar esnaf varken, alışverişlerin İstanbullu bir firmada yapılmasını anlayamıyoruz. İzmit Belediyesi'nin bu konu hakkında en kısa zamanda açıklama yapmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat