Özdilek

Güncel

PAKMAYA DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Pakmaya’da sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 6 çalışan, işlerine geri dönmek için başlattıkları direnişin 145. gününü geride bıraktı

13 Ağustos 2013 Saat: 17:43
PAKMAYA DİRENİŞİ SÜRÜYOR
PAKMAYA DİRENİŞİ SÜRÜYOR
Pakmaya`da sendikalaşmak için başlatılan mücadele sürüyor. Sendikalı oldukları için İzmir, Düzce ve İzmit Pakmaya Fabrikaları`ndan çıkarılan toplamda 14 işçi haklarını aramaya devam ediyor.İzmit fabrikasından çıkarılan 6 işçi, 145 gündür işlerine geri dönmek ve sendikalı çalışmak için direnişlerini sürdürüyor. 5 ay önce başlayan direniş, Ramazan ayı içerisinde İstanbul`daki Pakmaya Holding önünde devam etti. 
 
Bu süreçte işe geri alınması talep edilen işçilere Pakmaya tarafından sadece cezai tazminat ödeneceğinin söylendiği iddia edildi. Bayram tatilinin ardından Pakmaya İzmit Fabrikası önündeki eylem kaldığı yerden yeniden başladı. Tek Gıda-İş Sendikası Kartal Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, işten çıkarılan işçiler Soner Sarı ve Nazım Şahmar sabahın erken saatlerinde tekrar fabrika önüne gitti. İşçiler, eylemlerinin hafta içi her gün devam edeceğini belirtti.  
Pakmaya`daki işine son verilen çalışanlar arasında yer alan Soner Sarı, geçtiğimiz aylarda fabrikada hala görevini sürdürmekte olan bir çok işçinin sendika üyeliğinden, işverenin baskıları sonucu istifa ettiğini kaydetti. Tek Gıda-İş Sendikası Kartal Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan da fabrikadan atılan işçiler yeniden iş başı yapana kadar eylemlere devam edeceklerini açıkladı. 
 
Her iki tarafın da barış içerisinde anlaşmaya varmasını beklediklerini kaydeden Arslan şöyle konuştu: “Bu süreçte hükümetin de konuya duyarlı olmasını bekliyoruz. Yaklaşık 2 ay önce konuyla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile de görüştük. İşverenle yaşanan diyalogları, fabrikada yaşananları ve bütün süreci kendisine aktardık.
 
Kendisinden sürecin çözümü içerisinde yer alacağına dair söz aldık. Fakat çözüm adına ne Pakmaya`dan, ne de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir adım atılmadı. Seçim sürecinin yaklaşmasıyla bizler de AKP`nin düzenleyeceği her etkinlikte yer alacağız ve il başkanlarıyla, belediye başkanlarıyla bu etkinliklerde görüşmeye çalışarak konunun çözümünü hızlandıracağız.” 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat