Özdilek

Güncel

PAKMAYA, CHP’Lİ BAŞKANIN KUZENİNİ İŞTEN ATTI

Pakmaya, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten attığı 6 işçi arasında CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı’nın amcasının oğlu Soner Sarı’da var

26 Mart 2013 Saat: 11:53
PAKMAYA, CHP’Lİ BAŞKANIN KUZENİNİ İŞTEN ATTI
PAKMAYA, CHP’Lİ BAŞKANIN KUZENİNİ İŞTEN ATTI
Pakmaya, Tek Gıda-İş Sendikası`nda örgütlenme çalışması başlatan 6 işçinin işine son vermesinin ardında fabrikada başlayan gerilim devam ediyor. Fabrika önünde direniş başlatan sendika, atılan işçilerin geri alınmasını istiyor. Fabrika yönetiminin attığı işçiler arasında CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı`nın amcasının oğlu Soner Sarı`da bulunuyor. 10 yıldır fabrikanın fermantasyon bölümünde çalışan Sarı, sendika adına fabrika içinde örgütlenme çalışması başlattığı gerekçesiyle işine son verildiğini belirtti.   
 
Pakmaya`da atılan 6 işçinin fabrika önünde başlattığı direnişe ilk destek CHP Kartepe İlçe  Örgütü4nden geldi. Atılan işçiler arasında ancasının oğluda bulunan ilçe başkanı Bülent Sarı, işçilerin her zaman yanlarında olduğunu söyledi. Sarı, “Haklarını arayan işçilerin bugün düşürüldüğü durum ne yazık ki AKP hükümetinin bir ürünüdür. Hani örgütlülük artırılmıştı?, hani sendikalaşma yaygınlaştırılacaktı? Bunların hepsi palavraymış meğer. Fabrika yönetimi 10 yıllık 20 yıllık işçiyi gözünü korpmadan atıyorsa bu cesareti AKP hükümetinden alıyor demektir” dedi.
 
İzmit Fabrikası`ndan 6, İzmir ve Düzce fabrikalarından da 8 kişi işten çıkarıldığını söyleyen Tek Gıda-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Aslan Şirin, üç ilde de eş zamanlı direniş başlattıklarını söyledi. Atılan işçilerin fabrika işlerine geri dönmesine kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Şirin, “Ortada büyük bir haksızlık var. Bu haksızlıkların giderilmesi, işçilerin insanca yaşaması, haklarının ödenmesi ve örgütlü olmak için yola çıktık. Direnişimiz devam edecektir. İşten atılan çalışanlarımızı yalnız bırakmayacağız” dedi. 
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat