Özdilek

Siyaset

Özzeren: ‘Kaza değil, suikast girişimi’

DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, 24 Şubat günü TEM otoyolunda kazaya maruz kalan DSP Genel Başkanı Türker’e suikast operasyonu düzenlendiğini ileri sürdü.

26 Şubat 2015 Saat: 18:20
Özzeren: ‘Kaza değil, suikast girişimi’
Özzeren: ‘Kaza değil, suikast girişimi’

Parti il binasında basın açıklaması yapan Demokratik Sol Parti İl Başkanı Hayati Özzeren, “ Sayın genel başkanımız, 24 Şubat günü Ankara’da il başkanları toplantısına gitmek için evinden çıkıp havaalanına gidiyordu. TEM otoyolu Kartal mevkiinde genel başkanımızın aracını takip eden yabancı plakalı bir TIR, arkadan çarparak, yaklaşık 150 metre sürükledikten sonra kayıplara karışmıştır. Kaza mahalline gelen polis ekipleri de olaya duyarsız kalmıştır. Bu bir kaza değil, suikast operasyonudur” iddiasında bulundu. Kaza ile ilgili sözlerini sürdüren DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, “Bunun cevabını İçişleri Bakanı ve Başbakan vermelidir. Genel Başkanımız Masum Türker’in başına bir şey gelirse sorumlusu Başbakan ve İçişleri Bakanı olacaktır” dedi.

TAZİYELERİNİ SUNDU

Özzeren, “Afganistan’ın Kabil kentinde şehit olan askerimize Allahtan rahmet, kederli ailesine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum Ayrıca 24 Şubat günü Malatya’da düşen uçaklarda şehit olan askerlerimize de başsağlığı ve kederli yakınlarına taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRK HALKINI UYARDI

Şah Fırat operasyonu başarısızlığına da değinen DSP İL Başkanı Hayati Özzeren, “Bu operasyon AKP hükümetinin toprak tavizidir. AKP, bu başarısızlığı örtbas etmek için Işid’i bahane edip Suriye ile savaş planları yapmakta. Bu konuda Türk halkını uyanık olmaya çağırıyorum” diye konuştu.

“POLİS DEVLETİNE DOĞRU”

Hayati Özzeren, mecliste tartışmalı oturumlarla görüşülen iç güvenlik yasası ile ilgili görüşlerini de şöyle aktardı: “AKP hükümeti bu tasarıyı yasallaştırarak, ülkeyi polis devleti yapma inadını sürdürüyor. Hükümetin bu akıl almaz inadını şiddetle kınıyoruz. Bu yasa çıktığı takdirde ülkedeki barış ortamı ortadan kalkacaktır”

CHP İLE KURUMSAL İŞBİRLİĞİ

DSP İl Başkanı Hayati Özzeren, Kocaeli ve ülke gündeminin bir süredir meşgul eden CHP-DSP birleşme olayına da değinerek, “Bizin partimizi kapatıp, CHP çatısı altında birleşme gibi bir düşüncemiz yok. Her iki partinin alt komisyonlarında kurumsal işbirliği nasıl olabilirin görüşmeleri sürmekte. Biz iktidara talibiz. CHP de talip. Olası bir CHP iktidarında DSP olarak koalisyon yapmaktan yanayız” diye konuştu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat