Özdilek

Siyaset

Özzeren devrim şehitlerini andı

DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeren, “23 Aralık 1930 tarihinde gerici odaklar tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı ve iki bekçiyi saygıyla anıyor ve aziz hatıraları önünde eğiliyorum” dedi

22 Aralık 2015 Saat: 21:11
Özzeren devrim şehitlerini andı
Özzeren devrim şehitlerini andı

Bu olaynı sadece Menemen’le sınırlandırmaması gerektiğini ifade eden Özzeren, “Aynı anda yurdun çeşitli bölgelerinde farklı gerici odaklar ve emperyalist güçler tarafından desteklenen ayaklanmalar gerçekleşmiş ve sonuç olarak pek çok aydınlanmacı yurttaşımız öldürülmüştür” diye konuştu.

“AMAÇ CUMHURİYETİ YIKMAK”

DSP Kocaeli İl Başkanı Özzeren, “Bu ayaklanmaların tek bir amacı vardır: Cumhuriyeti yıkmak, laik Cumhuriyet’i yok etmek. Bugün de aynı şeylerle karşı karşıyayız, çünkü görüyoruz ki o zaman ortaya çıkan siyasal İslam, bugün ılımlı İslam ve Vahabilik kılıfında hem ülkemizde hem Orta Doğu’da tekrar karşımıza çıkmaktadır. Bu akımların tek bir özelliği vardır . O da Din ve devlet işlerinin birleştirilmesi ve dinci bir devlet kurulmak istenmesi. Asıl tehlike budur. Orta Doğu’da İslamcı ve işbirlikçi iktidarlar kurulmak istenmektedir. Türkiye’de de BOP eş başkanlığı görevini üstlenen bir iktidar vardır. Suriye’de ise demokratik muhalefet kisvesi altında Esad’a karşı çeşitli cihatçı terör örgütlerin desteklendi ve sonuç olarak IŞID gibi bir örgüt ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

“OYUNLARA KARŞI DURACAĞIZ”

Özzeren sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak gençliğimiz başta olmak üzere devrimci ve demokratlar olarak bütün bunların farkında olup, oynanan oyunlara karşı duracağız. Buradan Tüm Türk gençliğine sesleniyorum Menemen olayı Atatürk devrimlerine ve onun kurduğu cumhuriyete karşı yöneltilen bir hareketi önleyici bir Türk gençliğinin mevcut olduğunu göstermiştir. Kubilay gibi genç ve idealist bir yedek subay kendisini bu uğurda feda etmiştir. Onu örnek alın. Herhangi bir irticai hareket olursa onun karşısında daima siz bulunacaksınız. . Menemen Olayı’nın kesinlikle bir günlük bir olay olmayıp, sadece birkaç esrarkeşin neden olduğu bir olay da değildir. Aksine önemli bir arka planının olduğu ve tarihi dersler içermektedir. Her türlü gericiliğin karşısında Cumhuriyet’in kazanımlarını korumak adına Kubilay gibi kalkan olacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet’e karşı Şeyh Sait İsyanı’nın ve Atatürk’e yönelik 5 suikast girişimi yapılmış ve sonuç olarak 1930 Menemen’de bir kalkışmanın ortaya çıktığı, ancak Cumhuriyete inanan ve bu değerleri savunanlar tarafından bunlar önlenmiştir. Ancak ne yazık ki 85 yıl sonra şu anda biz gericiliğin devleti ele geçirdiği bir dönemi yaşıyoruz”

“ORTAK PAYDA ATATÜRK DEVRİMLERİDİR”

DSP Kocaeli İl Başkanı Hayati Özzeren, “Kubilay’ı katleden zihniyet Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Ahmet Taner Kışlalı’yı, Turan Dursun’u, Çetin Emeç’i, Uğur Mumcu’yu, Abdi İpekçi’yi, Necip Hablemitoğlu’nu ve  Bedrettin Cömert’i de katletti. O bakımdan toplumsal muhalefeti birlikte güçlendirmek zorundayız. Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine hep beraber sahip çıkmak zorundayız. Hepimizin ortak paydası Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleridir. Gerici güçler ve bu günkü iktidar Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay’ı anmayı engellemek için her türlü yasaklamaya başvurmaktadır. Ancak Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik Devrim şehitlerini ve Cumhuriyet uğruna şehit olanları asla unutmayacaktır” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat