Özdilek

Siyaset

Özzeren: Civelek’in telaşesi belli

DSP’li Hayati Özzeren, AKP’li Mahmut Civelek’e başörtüsü ile ilgili açıklamalarından dolayı tepki gösterdi. Özzeren, “Civelek’in oylarının düşmesi nedeniyle telaşa kapıldığı belli oluyor” dedi.

16 Ocak 2015 Saat: 17:22
Özzeren: Civelek’in telaşesi belli
Özzeren: Civelek’in telaşesi belli

Demokrat Sol Parti (DSP) İl Başkanı Hayati Özzeren, parti binasında düzenlediği basın toplantısında AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarını hedef aldı. Civelek’in, “Biz gidersek, başörtüsü de dahil her şey geriye gider” sözlerini eleştiren Özzeren, Civelek’in partinin oylarının yüzde 38’e düşmesinin heyecanı ile bu sözleri kullandığını söyledi.

 

“CİVELEK TEHDİT EDİYOR”

AKP’nin ‘dindar nesiller’ politikasını sert sözlerle eleştiren Özzeren, “Hem dindar hem kindar nesiller yetiştireceğiz diyen AKP iktidarı dindarlığı sadece namaz kılıp umre ve hacca gitmek zannediyor. Bizim dinimiz çalma, haram yeme, adam kayırma diye emrediyor. Adil yönetimden bahsediyor. AKP iktidarı dinin bu yanını görmezden geliyor. Civelek de bu söylemlerle halkı tehdit ediyor” dedi.

 

“SOPA GÖSTERİYORLAR”

Civelek’in halktan özür dilemesi gerektiğini belirten Özzeren, “Sendikal hakların, hukukun, polisin ve kendilerinin ne olduğu ortada. Yaptıklarını görmemiz için kendilerinin ve yandaşlarının servetlerine bakmamız yeter. Bir tek kendilerini ileriye götürürken, gerek Kocaeli’yi gerekse Türkiye’yi her alanda geriye götürmüş bir iktidarın il başkanının bu sözleri aba altından sopa göstermekten başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

 

“BU NASIL İLERİ GİTMEKTİR?”

AKP’nin devlet hastanelerine yatırım yapmayarak halkı özel hastanelerin kucağına ittiğini ifade eden Özzeren, “Kocaeli Devlet Hastanesi ilk kurulduğunda 160 yatak kapasiteliydi. Zamanla bu oran 400 yatağa çıktı. bu gün ise kapasitesi 200’e düştü. Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde mercek olmadığı için katarakt ameliyatları yapılamıyor. 112 Acil Servis’ler özelleştiriliyor. Sağlık Bakanlığı ambulanslarını çalıştırmayıp, özel firmalardan ambulans ve şoför kiralıyor. Bu nasıl bir ileri gitmektir?” açıklamasında bulundu.

 

“NELER YAPTIĞIMIZ ORTADA”

Türkiye’nin AKP’den kurtulduğu gün başörtüsü ve her alanda ileri gideceğinin de altını çizen Özzeren, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizin iktidarında, her türlü darbeye karşı neler yaptığımız ortadadır. Halkımızın 2015 seçimlerinde sizleri sandığa gömdüğü gün ülkemiz refah seviyesinde, tüm dini inançların yaşanması ve her türlü düşünce özgürlüğünün olduğu daha modern bir Türkiye olacaktır

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat