Özdilek

Siyaset

ÖZÜRLÜLER GÜNEŞ’LE “ENGELLİ” OLUYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in, “Özürlü yerine engelli ifadesi kullanılsın” önerisi AKP tarafından olumlu karşılandı. Başbakan Erdoğan, CHP’li Güneş’in önerisi konusunda, “Gereken çalışma yapılsın” talimatı

10 Aralık 2012 Saat: 13:45
ÖZÜRLÜLER GÜNEŞ’LE “ENGELLİ” OLUYOR
ÖZÜRLÜLER GÜNEŞ’LE “ENGELLİ” OLUYOR

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş’in anayasadaki “özürlü “kavramının yerine “engelli” teriminin kullanılmasına ilişkin önerisi konusunda, “Gereken çalışma yapılsın” talimatı verdi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “özürlü” kavramının toplumda yarattığı rahatsızlığa dikkat çekerek Başbakan’ın bu konuda verdiği talimatı şöyle aktardı: “Geçmişte özürlü diye ifade edilen durumun, sanki bir imalat hatası gibi anlaşılması, insanları refuze ve rencide etmesi gibi bir olgu sözkonusu artık. Tabi zamanında bilinçli bir şekilde olmadan, bilinmeden düzenleme yapılmış ‘özürlü” ifadesi konusunda. Son günlerde bu tabirin rahatsız edici olduğu gündeme gelince, Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız, AKP Genel başkan yardımcılığı nezdinden bu konuyla ilgili bir araştırma yapılması talimatı verdi. Şimdi bazı kanunlarda ‘özürlü’ olarak çıkan ifadeler son çıkan bazı kanunlarda ‘engelli’ diye tanımlanmaya çalışılıyor.”

MÜSTAKİL DEĞİŞİKLİK

Elitaş, CHP’li Güneş’in bu konuda TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin liderlerinin imzasını taşıyan anayasa değişikliği teklifi hazırlanması girimini AK Parti MKYK toplantısında dile getirdi. Toplantıda Güneş’in önerisini detaylı anlatan Elitaş, “Bu konuda anayasada da değişiklik yapılması iyi olur. Partilerin aynı metne imza atarak değiştirilmesi isteniyor. CHP’nin önerisinden çok önce biz bu konuda adım atmıştık. Diğer partilerin de bu değişikliğe sıcak baktığı görülüyor. Diğer partilerle görüşerek engelliler konusunda müstakil bir anayasa değişikliği yapabiliriz” görüşünü dile getirdi. Başbakan Erdoğan, anayasadaki “özürlü” ifadesinin “engelli” olarak değiştirilmesi için grup başkanvekilerinin diğer partilerin yönetimleriyle görüşerek hayata geçirmeleri talimatı verirken, AKP MKYK da bu yönde karar aldı.
Güneş’ten Başbakan’a teşekkür

Öte yandan, Güneş, Anayasa'nın 10. Maddesi'nde yer alan 'özürlü' ibaresinin değiştirilip, yerine 'engelli ibaresinin getirilmesi için vermiş olduğu değişiklik talebine olumlu bakması nedeniyle öneriye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat