Özdilek

Siyaset

Özürlü personel, özür bekliyor

CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu, yöneticileri sağduyuya davet ediyor, sorunların çözülmesini talep ediyorlar. Ayrıca özürlü sağlık personelinden de özür dilenmesini istiyorlar

13 Eylül 2013 Saat: 10:42
Özürlü personel, özür bekliyor
Özürlü personel, özür bekliyor

                                           CHP KOCAELİ İL BAŞKANLIĞI       

            ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE. 

                                     Özürlü personel, özür bekliyor

Devlet kurumlarının, AKP Hükümetiyle beraber sistemlerinin değiştirilerek, özelleştirilme çalışılmasıyla, pek çok usulsüz uygulamalar başlamıştır. Özellikle hastanelerin yöneticileri, kendilerini kapitalist patron zannetmektedirler.

Kamu Hastaneler Birliği adı altında kanunlar hükümsüz sayılmakta, genelgeler yorumlanarak usulsüz işler yapılmaktadır. Edindiğimiz bilgilere göre, hastalıklarından dolayı özür raporu olan sağlık personeline, fazla mesai yaptırılmaktadır.

Bunun yanı sıra beş altı senedir kendi branşının dışında masa başı iş yapan bir kısım personel  nöbet bağlamında ne geceleri, ne de hafta sonu hiç çalışmamış olup, şu günlerde göstermelik bir iki nöbetle savuşturulmuşlardır.

Sorarım size devlet memurluğu kanuna göre özürlü personel erken emekli edilirken nasıl fazla mesai yaptırılarak yorulur? Hayatı nasıl tehlikeye atılır?

Yine başbakanlık genelgesine göre, yardımcı sağlık personeli idari hizmetlerde çalıştırılamayacağı halde nasıl olur da, ambarda, satın almada hele de bilgisayar programcısı olarak çalıştırılır.

Bu nasıl vicdan nasıl hak ve eşitliktir. Her yerde geçen “ Çalışma barışının sağlanması” cümlesi nasıl sağlanacaktır.

Yine üst düzey yöneticilerden birinin eşi de dahil olmak üzere pek çok personel nasıl bir vicdanla kadrosunun olmadığı başka bir yerde idari görevde, masa başı iş yapar?

Süresiz geçici görev, 3 aylık geçici görevlerle İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde Genel Sekreterliklerde çalışmanın anlamı “torpil” midir?

Sağlığını kaybetmiş ve bunu belgelendirmiş, kanunla da kesinleşmiş ve bu yüzden erken emeklilik hakkını alan personele, nasıl fazla mesai yaptırılır?

Asıl mesleği hemşirelik, sağlık memurluğu olan çalışanlar nasıl ambar memurluğu veya bilgisayarlardan sorumlu memurluk yapar?

CHP Kocaeli Çevre ve Sağlık Komisyonu olarak, yöneticilerimizi sağduyuya davet ediyor, sorunların çözülmesini talep ediyoruz. Ayrıca özürlü sağlık personelinden de özür dilenmesi hususun da, konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat