Özdilek

Siyaset

Özkürkçügil’den krizi atlatma önerisi

CHP’nin İzmit Belediyesi Başkan aday adaylarından Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, geçtiğimiz cumartesi günü belediye meclis üyelerinin belirlenmesi için yapılan önseçim sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamada bulundu

11 Şubat 2014 Saat: 18:08
Özkürkçügil’den krizi atlatma önerisi
Özkürkçügil’den krizi atlatma önerisi

AYNI DÜŞÜNCEDEYDİLER

Bu doğrultuda anahtar listelerin uygun olmadığını, demokrasinin sağlıklı işlemesi için bireylerin özgür mücadelesinin bazı kişilerin adı altında listeler yarışı şekline dönmesinin evrensel demokratik düşünceye uymadığını ifade ettiğini söyleyen özkürkçügil, “Sayın başkanımız da hem Sefa Sirmen’in hem de kendisinin aynı düşüncede olduğunu ifade etti. Ayrıca bir gün önce Hikmet Erenkaya ile görüştüğünü ve bu doğrultuda fikir beyan ettiğini söyledi. Ben de kendisine bunun büyük bir şans olduğunu ve ilçe başkanı olarak seçimden bir gün önce bu konuyu medya aracılığı ile kamuoyuna ilan etmesinin hepimiz için çok faydalı olabileceğini söyledim. Sayın başkan da bu konuyu düşüneceğini ifade etti” şeklinde konuştu.

BÜYÜK ACILAR YAŞADILAR

Kürkçügil sözlerini şöyle sürdürdü, “Cumartesi gecesi yaşanan talihsizliği analiz etmeden önce bu konunun bilinmesinin önemli olduğunu düşünerek süreci kısaca özetledim. Yaşanan talihsizlikte, seçilmek için mücadele eden, emek veren aday adaylarımızın üzüntülerinin dışında yaşadıkları öfkeyi anlamak mümkündür. Yapısal bozuklukların doğal sonucu olarak gördüğüm bu talihsizlikten bir an evvel sıyrılmanın son derece önemli olduğu kanısındayım. Çok uzun süredir horlanan partililerimiz iktidara susamış durumdadır. Birçok partilimiz geçtiğimiz dönemde büyük acılar yaşamıştır. Geldiğimiz noktada, Sirmen başkanlığında İzmit’te seçimi almak konusunda çok önemli ilerlemeler olmuştur.

YALPALAMADAN ATLATMALIYIZ

Sayın Sirmen ve örgütümüz özveri ile çalışmaktadır. 30 Mart akşamı hep birlikte bu düzene son vermenin mutluğunu birbirimize sarılarak yaşayacağız. Mahallerdeki görüntü de bu sonuca çok yakındır. Bu noktada her birimize fedakarlık yapmak ve yalpalamadan bu krizi atlatmak sorumluluğu düşmektedir. Türkiye genelinde sürece baktığımızda içinde bulunduğumuz gemi, okyanusun ortasında su almakta ve batma tehlikesi yaşamaktadır. Bizlere düşen görev öncelikle ve sağlıklıca adaya çıkmak olmalıdır. Sonrasında sosyal demokratlar gereğini yapacaktır.

SORUMLULAR DİSİPLİNE

Partili dostlarımdan aldığım geri bildirimler sonucunda bu süreci atlatmak için önerilerimi sıralamak isterim; Partililerimizin güvendiği bağımsız akil adamlar seçim sürecini incelemeye alır ve bir rapor hazırlar. Bu rapor İl Disiplin Kurulu’na gönderilerek gereği yapılır. İzmit’te mahallelerde ve köylerde ağırlığı ve kitlesi olan emekçi dostlarımız kota ve kontenjanlardan yerleştirilerek bu sürecin motivasyon devamlılığı sağlanır. Hiç kuşkusuz yaşanan talihsizlik, düşünülen kota ve kontenjan adaylarını değiştirmelidir. Bu konuda fedakarlık yapmak da sürecin kurumsal muhataplarına düşmektedir.”

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat