Özdilek

Ekonomi

Öziri, Öztalay esnafıyla kahvaltıda

AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hüseyin Öziri, bugün Öztalay Çarşısı esnafıyla bir araya geldi.

17 Aralık 2013 Saat: 21:29
Öziri, Öztalay esnafıyla kahvaltıda
Öziri, Öztalay esnafıyla kahvaltıda

Son günlerde çıkan haberlerin aslı olmadığına dikkat çekmek için bu kahvaltıyı organize eden Öziri, esnaf ın birlik ve beraberliğinin bozulmadığının altını çizdi. Öztalay Çarşısı girişinde düzenlenen kahvaltıya; AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İKM(İzmit Kent Merkezi) Başkanı Ahmet Emre Aydın, Pasaj Yöneticisi Veli Şükran ve esnaf lar katıldı.

‘ ESNAF BİRLİK İÇİNDE’

Kahvaltıyı organize eden AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Hüseyin Öziri, kahvaltı sonrası konuşma yaparak esnaf lar arasındaki birlik ve beraberliğin bozulmadığını belirtti. Öziri “Bu kahvaltının kalabalıklığı gösteriyor ki esnaf bölünmedi esnaf her zaman birlik içinde. Bazı belediye başkan adayları esnaf mağdur, esnaf bölündü diye açıklamalar yapıyor. Şimdi bu kalabalıklığı görünce bunun yersiz olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Keşke bu caddeler gezilseydi esnaf ın mağdur olmadığı, her isteğin yerine getirildiği görülseydi diyoruz. Aynı adayımız ”İzmit’in karanlığa gömüldü, halkı karanlık bıraktı” dedi.

‘ ESNAF SİYASETTE YER ALMALI’

Öziri’den sonra söz alan İKM Başkanı Ahmet Emre Aydın, “Çok değerli başkanlarım, çok değerliesnaf ağabeylerimiz hoş geldiniz. Hüseyin arkadaşımız bizim derneğimizin uzun yıllardan beri üyesidir. Kendisi bir yola çıktı. Bu yolda muvaffak olmasını diliyoruz. Esnaf ın artık siyasetin içinde yer almasını istiyoruz belirli kademelerde” diyerek esnaf ı artık siyaset sahnesinde görmek istediklerini söyledi.

‘ŞEHRE DEĞERLER KATIYORUZ’

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “Belediye başkanlarının bir görevi de şehrin ticari hayatına yeni katma değerler katmaktır. Bütün iş dışarıdan da ilave getirmektir. Bunu lafla yapamayız. Şehri cazibe haline getirerek yaparız. Son 5 yıldır İzmit Belediyesi son 10 yıldır Büyükşehir olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Kokan bir şehre dışarıdan katma değer gelmez. Geçitleri, kaldırımları, yolları kalitesiz, estetik olmayan parklarına gece girmeye korkulan bir yere dışarıdan kimse gelmek istemez. Bu gün hamdolsun sahillerin kenarında gezenler bu farkı görürler” dedi.

‘İZMİT SANAT TEPESİ OLACAK’

Amaçlarının şehri geliştirmek olduğunu ifade eden Doğan, “Amacımız biz şehri daha estetik daha güzel hale getirmek. Hiçbir dönemde olmadığı kadar kararlı bir şekilde gidiyoruz. Sinemayı yıktık. Şimdi yanındaki orduevini yıkıyoruz. İmaret Cami’yi restore ettik. Redif binası restore oldu. Eski adliye binası restore edildi. Sağlık Müdürlüğü’nü de yıktık mı Valiliği de oradan gönderdik mi orası büyük bir sanat kültür merkezi, sanat tepesi olacak” diyerek şehrin sanat merkezi olması için çalıştıklarını söyledi.

‘PASAJLAR YENİLENECEK’

Pasajların düzenlenmesi için projelerin olduğunu da dile getiren Doğan, “Öztalay Pasajımızda daha önce de kahvaltı etmiştik. Pasajlarımızdaki tüm yöneticilerimizle el birliği yapalım, daha güzel hale getirelim. Estetik olarak bu pasajımız güzel. Daha güzelini yaparız, biz de destek veririz. Kapanönü gibi çarşılarımıza projeler hazırladık. Çok güzel bir projemiz var, bir yıldır bekletiyoruz” diye konuştu.

AVM’LERİ DOĞAN’A ŞİKAYET ETTİ

Son olarak söz alan Öztalay Pasajı’nın 17 yıllık yöneticisi Veli Şükran, AVM’leri Doğan’a şikayet ederek kendilerine engel olduğunu belirtti. Şükran, “Burada İKM Başkanı ve yöneticilerin bir araya gelip, esnaf ı organize edip neyse artık onu yapmaları gerekir. Esnaf ın burasına gelmiş vaziyette. Hiçbirisi de bunun hakkında bilgi vermiyor. Ben aidat toplamaya çıktığım zaman bu AVM’leri buraya aldılar. Satış yapamıyoruz diyorlar. Eğer şu İzmit’te AVM’lere yeter artık derseniz. Ben buradan evime ekmek götüren biri olarak esnaf adına memnun olacağım” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat