Özdilek

Eğitim

Özel Kale Sağlık Meslek ve Teknik Lisesi’ne yurdun her yanından ilgi var

Gebze Eskihisar’da iki yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Özel Kale Sağlık Meslek ve Teknik Lisesi, kısa sürede ilgi odağı olmayı başardı.

2 Nisan 2013 Saat: 22:42
Özel Kale Sağlık Meslek ve Teknik Lisesi’ne yurdun her yanından ilgi var
Özel Kale Sağlık Meslek ve Teknik Lisesi’ne yurdun her yanından ilgi var

Kale Grubu’nun  Tükiye’deki beş okulundan birisi olan Eskihisar’daki Sağlık Lisesi’ne hemşirelik hayalini kuran genç kızların yanısıra, hemşir olmak isteyen erkek öğrencilerde ilgi gösteriyor. Okulu tanımak için başta Gebze olmak üzere,  çevre il ve ilçeledeki ortaokullardan öğenciler gruplar halinde gelip bilgi alıyorlar.

GELECEĞİN HEMŞİRELERİ BİLGİLENDİ

Özel Kale Sağlık Meslek ve Teknik Lisesi’ni önceki gün de Gebze İlyasbey Ortaokulu  öğrencileri ziyaret ederek bilgiler aldılar. Okul Müdürü Şemsi Aktaşpınar, Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Taç ve Rehber Öğretmenleri Selahattin Babink ile birlikte Kale Sağlık Lisesi’ni ziyaret eden 35 ortaokul öğrencisine burada okul ve sektörleri hakkında  bilgiler verildi.

Okul  Koordinatörü  Merve  Atmaca’nin  ev sahipliğini  yaptığı  bilgilendirme ziyaretinde Kale Sağlık Meslek Lisesi  Kurucuları Behir Azak ve Halit Bozkurt’ta hazır bulundu. Azak ve Bozkurt, misafir öğrencilerle tek tek ilgilenip geleceğin sağlıkçı adaylarına  meslekleri hakkında bilgiler verdi. Derslikleri gezip öğlen yemeği yiyen misafir öğrenciler, burada     hemşire ve hemşirlik hakkında geniş bilgi sahibi oldular.

Gördükleri ilgiden memnun kalan İlyasbey Ortaokulu yönetici ve öğrencileri Kale  Sağlık Meslek Lisesi yönetimine teşekkür ettiler. Diğer yandan kurucu müdür  Behir Azak, sağlık sektörünün  geleceğin mesleği olduğunu söyleyerek okullarından mezun olan öğrencilerin iş kaygısı yaşamadıklarını anlattı.

SAĞLIK POPÜLER BİR MESLEK

Hemşirelik mesleğinin neden popüler olduğuna da değinen   Bahir Azak sözlerini şöyle sürdürdü: ’’ Sağlık sektörü her daim en popiler meslek dalı olmuştur. Trendi sürekli artan,  günümüz teknolojisini de en iyi değerlendiren bir meslektir sağlıkçılık. Bu anlamda özellikle hemşireler ve hemşirler sağlığın neferleridir. Erkek çocuklarımız da hemşirlik mesleğine ilgi duymaktadırlar. Bunun bir sebebi de , iş hayatına zaman kaybetmeden atılabilmeleridir. Gerek mali durumu, gerekse anında iş bulunması  nedeniyle hemşirelik ilgi görmekte, okulumuza da ilgi artmaktadır. Biz öğrencilerimizle mezuniyet sonrasıda alakadar olmayı ilke edinmiş, onların geleceğini garanti altına almayı hedeflemiş bir kurumuz. 650 öğrenci kapasiteli okulumuzun  %35’i hemşir adayı erkek  öğrencilerimizden oluşuyor. Şimdiden doluluk oranını yakaladık. Velilerimizin gösterdikleri ilgi ve güvenden onur duyuyoruz.’’ 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat