Özdilek

Sağlık

Özel Akademi Hastanesi’ne görkemli açılış

Kırman ailesi tarafından hizmete sunulan 2001 yılında İzmit’in ilk tam teşekküllü özel hastanesi olan Özel Akademi Hastanesi, 14 yıl içinde büyüdü ve yeni yerinde İzmit’in en güzel hastanelerinden birisi haline dönüştü.

29 Ekim 2014 Saat: 15:35
Özel Akademi Hastanesi’ne görkemli açılış
Özel Akademi Hastanesi’ne görkemli açılış

Başiskele sınırları içinde D-100 karayolu Yahya Kaptan ışıkları karşısında geçtiğimiz haftalarda hasta kabulüne başlayan Özel Akademi Hastanesi’nin resmi açılışı dün görkemli bir törenle gerçekleşti. Açılışa, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, CHP Kocaeli Milletvekilleri M.Hilal Kaplan ve Haydar Akar, MHP Milletvekili Lütfü Türkkan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Başiskele Kaymakam Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Şükrü Hatun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hasan Aydınlık, bürokratlar, siyateçiler ve işadamları ile davetliler katıldı.

Açılış töreninde Başhekim Dr. Erhan Uysal ile birlikte ev sahipliği yapan Özel Akademi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kırman, hastane hakkında bilgi verdi. Kırman, törene babasıyla birlikte katılan annesi Türkan Hanım’ı şahit göstererek,“Benim böyle cüsseme bakmayın, 6 ay 29 günlük prematüre bir bebek olarak dünyaya geldim” dedi. Özel Akademi Hastanesi açılışına katılan Türkiye’nin tanıdığı ünlü kalp cerrahı Prof.Dr.Bingür Sönmez, 40 yıldır hekimlik yaptığını söyledi. Özel hastane yatırımlarının son yıllarda başarılı olduğunu belirten Prof.Dr.Sönmez, “Bu bina fabrika olsaydı 20 personel ile yönetilirdi. Bu hastanede 350 kişi çalışıyor, bir yıl sonra 500 kişi olacak Bunun bir ‘HAYIR’yatırımı olduğu görülür. Bu bina hiçbir zaman kendisini amorti etmeyecek, çünkü; teknolojinin gelişmesi nedeniyle cihazlar bir-iki yılda değiştirilmek durumunda olacak. Bu hastanenin borcu hiç bitmeyecek anlamına geliyor” dedi.

NE ARARSAN VAR

İzmit Abdurrahman Yüksel Caddesi’nde 14 yıl önce 8 branşta 10 hekim ile hizmete açılan Özel Akademi Hastanesi bugün 5 yıldızlı otel konforunda 25 branşta 50 hekim ve toplamda 350 personel ile hizmet veriyor. 7 bin 500 metrekare arsa üzerine 12 bin 500 metrekarelik kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edilen hastanenin hem mimari projesi  hem de inşaatı Erkan Karacan tarafından 8 ay gibi kısa bir sürede 12 milyon dolar harcama yapılarak tamamlandı. Özel Akademi Hastanesi’nde 32 poliklinik odası, 1 kardiyovasküler ve 3 genel olmak üzere 4 ameliyathane, 2 doğumhane, 19 genel yoğun bakım, 18 yeni doğan yoğun bakım, 6 müşahede ve 5 kvc yoğun bakım olmak üzere 114 yatak kapasitesi ile bir günde 1100 kişiye ayaktan hizmet veriyor, 40 ameliyat gerçekleştirebiliyor.  Tüm odaları tek kişilik olan hastanede botanik bahçe terası ile 75 kişilik konferans salonu ve geniş hastane çatısında helikopter pisti bulunuyor. Akademi Hastanesi bünyesinde 200 araçlık otoparkın yanı sıra dinlenme terasları, alışveriş ve cafe-restaurant alanları ile Göçmen Börekçisi, Gizim Çiçeklik, Foto Hilmi Ata Market, Simit Evi ve Kahve Durağı bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat