Özdilek

Kültür/Sanat

ÖZDİLEK’te Çanakkale ruhu

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Özdilek Alışveriş Merkezi, savaş dönemlerinin anlatıldığı etkinlikler düzenledi.

14 Mart 2017 Saat: 13:13
ÖZDİLEK’te Çanakkale ruhu
ÖZDİLEK’te Çanakkale ruhu

Özdilek Alışveriş Merkezi, Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı etkinlikler ile misafirlerini ağırladı. 8 Mart tarihinde savaş dönemlerinin canlandırıldığı bir alan kuruldu. Cephede savaşan askerlerin canlandırıldığı alanda Çanakkale Zaferi ile ilgili önemli olayları anlatan ve askerleri kıyafet giymiş görevlilerde vardı. Özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği etkinlik iki gün boyunca ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 9 Mart tarihinde Pirelli Anadolu Lisesi’nden öğrenciler misafirlere hoşaf ve ekmek dağıtımı yaparak o dönemlere ait hatıraları Özdilek’te canlandırdı. Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci ve Kartepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Fevzi Durmaz’ın ziyaret ettiği etkinlik okul yönetiminin ve Özdilek Alışveriş Merkezi yönetiminin de katılımlarıyla yediden yetmişe herkesin ilgisini topladı.

 

9 Mart Cuma günü ise Özdilek Alışveriş Merkezi otoparkında kurulan Çanakkale Gezici Savaş Müzesi ziyarete açıldı.Çanakkale harbi sırasında kullanılmış mermilerin, çeşitli çapta sahra top mermileri ve parçalarının, şehit olan Türk subaylarına ait eşyaların, dürbün ve haberleşme araçlarına ait parçaların sergilenmesi ile ziyaretçiler Çanakkale ruhunu yaşama fırsatı buldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat