Özdilek

Eğitim

Özdağ’dan vakıf lisesi müjdesi

Kocaeli Rizeliler Derneği, her hafta konuklarını kahvaltıda ağırlamaya devam ediyor. Bu hafta Rizeli üyelerle buluşan KOTO Başkanı Murat Özdağ, inşaat yapı teknikleri üzerine bir vakıf lisesi projeleri olduğunu açıkladı.

8 Şubat 2014 Saat: 22:07
Özdağ’dan vakıf lisesi müjdesi
Özdağ’dan vakıf lisesi müjdesi

Kocaeli Rizeliler Derneği, bu hafta dernek binasında düzenlenen kahvaltı organizasyonuyla Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ı konuk etti. Ev sahipliğini Rizeliler Dernek Başkanı Osman Çakır’ın yaptığı kahvaltıya, Özdağ’ın yanı sıra Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı ile Antikkapı Müdür Yardımcısı Ahmet Karadağ da katıldı. Her hafta üyelerin yoğun ilgi gösterdiği Karadeniz’in yöresel yemeği mıhlamanın da sunulduğu Rizeliler’in kahvaltı organizasyonunda konuşan Özdağ, inşaat yapı teknikleri üzerine bir vakıf lisesi projeleri olduğunun müjdesini verdi.

 

RİZELİLER 1 MART’TA EĞLENCEDE

Kahvaltı sonrası ilk olarak sözü alan dernek başkanı Osman Çakır, “Kentimizin yetiştirdiği iş adamları bürokratları ve sanayicilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuk KOTO Başkanı’mız Murat Özdağ. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Dernek olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. 1 Mart Cumartesi günü Antikkapı’da eğlencemiz var. Yeni dergimiz çıktı ve hiçbir eleştiri almadık, beğendiniz mi, yoksa beğenmediniz mi” şeklinde şakalaşarak dernek çalışmalarından bahsetti.

 

İŞ GÜCÜ AÇISINDAN SIKINTI VAR

Çakır’dan sonra sözü alan Özdağ hemşeri derneklerinin önemine değinerek, “Hemşeri derneklerinin amacı asla milliyetçilik olmamalıdır” dedi. Özdağ derneklerle alakalı düşüncelerini paylaştıktan sonra kentin sorunlarına eğilerek, “Bizim kent olarak iş gücü açısından sıkıntılarımız var. Nüfusumuz 42 bin arttı. Göçle birlikte kente yeni sıkıntılar ekleniyor. İzmit esnafını temsil eden KOTO olarak ciddi projeler yapmaktayız. Eğitime önem veriyoruz. KOTO Akademi’yle eğitimli esnafın sorunların çözümünde daha da etkili olacağına inanıyoruz. Bu konuda sizlerin de desteğinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TEKNİK VAKIF LİSESİ PROJESİ

Konuşmalarına yapı stoku sıkıntılarına değinerek devam eden Özdağ, “Yapı stoku sıkıntısına yerel yönetimlerin bir çözüm bulması gerekiyor. Şehrimizin otopark ve trafik sorunu her geçen gün artmaktadır. Buna alternatif çözümler bulmak durumundayız. Şehrin eğitim, sağlık, trafik, ekonomik, kültürel, sosyal ve ticari sorunlarına bu şehrin sanayicileri de katkıda bulunmalı” dedi. KOTO akademinin yanı sıra eğitimle alaka diğer projelerinden de bahseden Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “KOTO olarak inşaat yapı teknikleri üzerine kuracağımız teknik vakıf lisesi projemiz var.

 

SİZE ARTIK ULAŞAMAZ OLDUK

Buradaki amaç inşaat çalışanlarının mimarlar ve mühendislerle daha iyi bir iletişim kurmasını sağlamaktır. Meslek liseleri iş dünyasına devredilmelidir ki daha iyi işler başarılırsın, daha kalifiye eleman yetişsin. Elemanın direkt sektörün içinden yetişmesinden yanayız.” Rizeliler Derneği’nin bazı üyeleri, Murat Özdağ’a “Size eskiden çok rahat ulaşırdık, KOTO Başkanı olduktan sonra size ulaşamaz olduk. Kentin önemli bir kurumunda başkanlık ediyorsunuz size rahatlıkla ulaşıp sorunlarımızı aktarmamız gerekiyor. Çin’de düzenlenecek ticaret fuarıyla alakalı sıkıntılarımız var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat