Özdilek

Ekonomi

Özdağ’dan OTB çağrısı

Kocaeli Ticaret Odası’nın(KOTO) Şubat ayı meclis toplantısı KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz başkanlığında yapıldı.

26 Şubat 2014 Saat: 17:13
Özdağ’dan OTB çağrısı
Özdağ’dan OTB çağrısı

Oda çalışmaları hakkında bilgi veren KOTO Başkanı Özdağ, kentin ticaretine canlılık kazandırmak, trafik yükünü en aza indirmek için lojistik merkezinin mutlaka kurulması gerektiğini, bu kapsamda Lojistik Merkez Kocaeli projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi. KOTO Başkanı Özdağ, sıkışan trafiğin Organize Ticaret Bölgesi(OTB) ile aşılabileceğini belirtti, bu talebi Ankara’ya ilettiklerini söyledi.

Faaliyetlerle ilgili bilgi veren Murat Özdağ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı ziyaret ettiklerini, Oda çalışmaları ve üye sorunları hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Özdağ, “Bakanımıza Minibüsçülerin ÖTV-KDV ve ücretsiz yolcu taşımayla ilgili sorunlarını aktardık. Meslek Liselerinin mutlaka iş dünyasına devredilmesi talebimizi ilettik, Bu konuda Kocaeli’nin pilot il olabileceğini söyledik.”dedi.

KOTO Akademi için adım attıklarını, sanal fuarları önemsedikleri ve destek beklediklerini belirten Özdağ, şehir içi trafiğinin çok sıkıştığını söyledi, “Organize Ticaret Bölgeleri kurularak bu sorunun büyük ölçüde aşılacağına inanıyoruz. Bunun için bize yetki verilmesini istiyoruz Bu,  talebimizi de Ankara’da yetkililere ilettik” dedi.

Meslek Komitelerinin çalışmaları ile üye ziyaretleri yaptıklarını hatırlatan KOTO Başkanı Özdağ, hizmet sektörünün büyürken sanayi sektörünün küçülmesinin tüketimi artırdığını belirtti, bunun karşısında üretimin mutlaka artması gerektiğini söyledi. Meclis üyesi Yaşar Can, 9 aydır başkanlık görevini yürüten Murat Özdağ’ın kendisini geliştirmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti, “İlimize otellerin gelmesiyle ticari canlılık arttı, ancak daha da artması için en kısa zamanda çok acil kongre merkezi yapılmalıdır.”dedi.  2013 yılında başarılı çalışmalar yapılan 4 komiteye ödülleri verildi. 2.Komite, “Üye İlişkileri” konusunda, 12.Komite “Katılım” konusunda, 15.Komite “Yönetime en çok proje sunan” komite olduğu için, 17.Komite de “Lojistik Merkez Kocaeli” projesi ile plaketle ödüllendirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat