Özdilek

Turizm

Özak: Turizmde parlayan yıldız olacağız

Başkan Vekili Zekeriya Özak, Turizm Haftası dolayısıyla ilimizdeki bazı otel sahipleri ve İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan’ı misafir etti. Özak, “Turizmde parlayan yıldız olacağız” dedi

19 Nisan 2015 Saat: 21:20
Özak: Turizmde parlayan yıldız olacağız
Özak: Turizmde parlayan yıldız olacağız

İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zanburkan ile kentteki bazı otel yöneticileri, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti. Ziyarette Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal da hazır bulundu. Başkan Vekili Özak, ortak çalışmalarla kentin turizmde parlayan bir yıldız olacağına inandığını söyledi. Başkan Vekili Özak, “Turizmi oluşturacak her türlü donanıma sahibiz. Çalışmalarımızı el birliğiyle yürütürsek daha çok başarılı oluruz” dedi.       

 

OTEL YAPIMINI TEŞVİK EDİYORUZ

Ziyarette konuşan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’nin doğasıyla, tarihi mirasıyla büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını ifade ederek, “Bu potansiyelin ortaya çıkmasında Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, üniversitemiz, ilçe belediyelerimiz ve turizm girişimcilerimizin attığı adımların, çok büyük önemi var. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde aldığımız kararlarla 4 ve 5 yıldızlı otellerin desteklenmesi yönünde bir takım teşvikler uygulamaya başladık. Şu anda 7 adet 5 yıldızlı var, devam eden yatırımlarla 4 yıldızlı otelimiz ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

 

5 TABİAT PARKI

Kandıra kıyı bandı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Başkan Vekili Özak, “Kentin tarihi dokusuna yıllarca el atılmamıştı. Büyükşehir, ilçe belediyeler, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortaklaşa 20 civarında yapıyı restore ettik. Kocaeli’ye 5 adet tabiat parkı kazandırmak için çalışma yapıyoruz. Bu projeyi Bakanlığımızla ortak bir proje olarak geliştirdik. Gerekli yasal çalışmalar ve tahsis tamamlandı. Bakanlığımızın da onayını aldık. Burada dev tabiat parkları oluşturuyoruz. Bunların içinde her türlü rekreatif çalışmalar olacak. İnsanlarımızın buralarda rahatça dinlenmelerine olanak sağlayan bir düzenleme olacak” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat