Özdilek

Siyaset

Ovacık Köyü Ayakta

Kocaeli Gebze İlçesine bağlı Ovacık Köyü’nde, talanın bir örneği yaşanmaya b

17 Ekim 2012 Saat: 16:38
Ovacık Köyü Ayakta
Ovacık Köyü Ayakta

Köyün tüzel kişiliğine ait dere yatağı yakınındaki boş araziler dururken, köyün tüzel kimliğine ait arazileri bağışlayan ailelere ait köy merkezindeki arazileri kamulaştırmaya çalışıyor.

Köydeki halkın bir araya gelmesi için köy meydanı yapmak istediği iddia eden ve sözde kamu yararı güden KBB, köyde park, cami, mezarlık, kamu memuru lojmanı ve muhtarlık gibi yapılar ile meydanda bulunan köyün tüzel kişiliğine ait boş arazi ve köy kahvesi dururken, 1965’ten beri köyde yaşayan ailelerden birinin tapulu arazisi olan kahveye ve çevresindeki yerlere kamulaştırma kararı çıkarttı. 

Köy tüzel kişiliğine ait boş araziler bulunmasına rağmen, köyde kamulaştırılan bölgenin sahipleri, tüzel kişiliğe ait arazilerin proje için küçük kalabileceğini düşünerek, köye yeni bir arazi bağışında bulunma teklifinde bile bulunmuşlar. Ancak, KBB köy meydanı için muhtarla beraber hareket etmekte kararlı bir tavır sergiliyor.

Ovacık köylüleri, 118 kişiden topladıkları imzalarla, kararın iptali için yargı yoluna başvuruda bulundular. Konu hakkında CHP’den talep ettikleri ilgi ve alakayı da arkalarına alan köylüler, Ovacık’ı görmeden, masa başından iş yapan yandaşlara olan öfkelerini açık yüreklilikle ortaya koyuyorlar.

Yaptığı işlerde kamu yararı mazeretini alışkanlık edinen KBB, bu seferki eyleminde kamu yararını açıklamakta yetersiz kalıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat