Özdilek

Siyaset

‘Orman arazisi birilerine peşkeş çekiliyor’

Gebze Tavşanlı Köyü’ndeki 5 bin 600 m2 orman arazisi enerji çevrim santrali için Kastamonu Entegre'ye tahsisi için Gebze Belediye Meclisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar çıkmıştı. Alınan karara tepki gösteren

23 Ocak 2013 Saat: 21:59
‘Orman arazisi birilerine peşkeş çekiliyor’
‘Orman arazisi birilerine peşkeş çekiliyor’

ORMAN ARAZİLERİ DOLDURULUYOR’

Kararın iptali için dava açacaklarını ifade eden Tatar, “Orman arazisi olan yerler doldurularak başkalarına peşkeş çekiliyor. Orman arazisi olan bir yerde doldurma işi yapmak suçtur. Doldurulan bu yerler daha sonra orman arazisi vasfını yitirilerek birilerine peşkeş çekilecek.” dedi. 

‘KANUNA VE YÖNETMENLİĞE AYKIRI’

CHP Gebze İlçe Yöneticisi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Recep Dursun ise “Anayasanın 169 maddesine göre söz konusu olan yerler orman arazisidir. 6831 orman kanunun 57 ve 63 maddelerine göre de ormanların muhafaza edilmesi ve üzerindeki bitki örtüsünün ile ormanlık alanın korumasını öngörür. Buradaki durum hem kanuna hem de yönetmenliğe aykırıdır” dedi.

‘AĞAÇLANDIRMA VE EROZYONU ÖNLEMEK İÇİN’

5 bin 600 m2 orman arazisinin ağaçlandırma ve erozyonu önlemek adına Kastamonu Entegre'ye tahsis edildiğini ifade eden Dursun, “Ağaçlandırma ve erozyonu önlemek için verilen bu yerin binde biri kadar su deposu, hangar ve ağaçlandırma için elektrik tesisi kurulmasına izin verilir. Ancak, Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan izin yok. Verilen arazinin geri alınması ve işlemin iptalini isteyeceğiz.”diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat