Siyaset

ÖRENGÜL'DEN ÇAYIROVA İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA

Büyükşehir Belediyesi CHP Gurup Başkanvekili av. Fahri Örengül, Çayırova'daki kaçak binayı sorarak tüm belediye başkanların yargı önünde hesap vereceğini iddia etti.

6 Kasım 2012 Saat: 15:37
ÖRENGÜL'DEN ÇAYIROVA İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA
ÖRENGÜL'DEN ÇAYIROVA İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA

Örengül, il binasında bir basın toplantısı düzenleyerek çayırova'daki on katlı binanın nasıl yapıldığını anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun kendini TBMM yerine koyarak imar affı çıkarttığını, tüm belediye başkanlarının şüpheli olarak yargı önünde hesap vereceğini söyledi.

10 KAT ÇIKTILAR

2011 yılının Temmuz ayında Büyükşehir meclisinin gündemine de getirdikleri konuyu Ali haymanalı ile beraber dedektif gibi araştırdıklarını söyleyen Örengül, “2008 yılında Çayırova’da 675 parsel 1 nolu parsel yani 10 dönüm arazi üzerine Mertur LTD.ŞTİ’nin sahipleri Hakan Yücel Albayrak ve Fevzi Albayark tarafından 4 katlı kaçak ve ruhsatsız bina yapılmış. Şekerpınar Belediyesi, yapıyı durdurma kararı verip inşaatı mühürlemiş. Bu karardan hemen sonra belediye encümeni ruhsat alınmasını aksi takdirde yıkılacağını söyleyerek bin TL idari para cezası vermiş. Kısa süre sonra bir encümen kararı daha alan Şekerpınar Belediyesi 2 bin TL ceza veriyor. Buna rağmen inşaata devam eden ortaklar, 10 kat bina yapıp otel olarak satılığa bile çıkartıyor. Yıkım kararına rağmen ’17 trilyona satılık gayrimenkul’ ilanı veriyorlar. İmarda yalnızca 4 kata izin verilen arazide 10 kat yapan şirket sahipleri her halde geleceği önceden görmüş olacaklar ki Büyükşehir’den imar affını yeni aldı,geleceği yalnızca Allah bilir ya da falcılar bildiğini iddia eder ama iş adamları 10 kat ruhsat alacaklarından o kadar eminler ki karardan önce binayı yapıyor. Biz 2011 Temmuz ayında konuyu mahkemeye taşımış ve idare mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı alınmasına sebep olmuştuk. Anayasa’nın 7. maddesinde göre yasama görevi TBMM’nindir. Bu görev başkasına devredilemez. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun aldığı karar meclis kararı niteliğinde. İmar affı yalnızca yasalarla çıkar. Buna rağmen 10 bin dönüm arazide 10 bin 500 metrekare inşaat alanı verilmiş. Yüksekliği 10 kata çıkartılmış arsaya 5 trilyonluk artı değer katılmış. İmar durumu da kentsel çalışma alanı yani bölgesel iş merkezi haline getirilmiş. Olağanüstü ve tercihli imar düzenlemesi yapılmış” diyerek hesap sordu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat