Siyaset

ÖRENGÜL SOLDA BİRLİK İSTEDİ DSP'Lİ GÜRPINAR "BUYRUN BİZE GELİN" DEDİ

DSP İzmit İlçe Kongresi’nde atama ile göreve gelen Hülya Yıldırım Kahraman seçilmiş başkan oldu. Kongreye katılan CHP’li Fahri Örengül “Seçimde solda birlik olmalı” deyince, İl Başkanı Selman Gürpınar, “İsteyen bizim çatı

17 Şubat 2013 Saat: 00:45
ÖRENGÜL SOLDA BİRLİK İSTEDİ DSP'Lİ GÜRPINAR "BUYRUN BİZE GELİN" DEDİ
ÖRENGÜL SOLDA BİRLİK İSTEDİ DSP'Lİ GÜRPINAR "BUYRUN BİZE GELİN" DEDİ
DSP İzmit İlçe 2. Olağan Kongresi dün Eğitim-Sen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 1,5 yıl önce atama ile göreve gelen Hülya Yıldırım Kahraman, tek aday olarak girdiği seçimde başkan seçildi. Kongreye DSP Parti Meclisi Üyesi Yakup Kalmuk, İl Başkanı Selman Gürpınar, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Fahri Örengül, Derince İlçe Başkanı Vural Baş, Başiskele İlçe Başkanı Selime Tanta, Körfez İlçe Başkanı Gündüz Kamil Çehreli ve partililer katıldı.

SOLDA BİRLİK İSTEDİ
125 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede divan başkanlığını Gazanfer Seyhan, katipliklerini ise Kenan Baş ve Hüseyin Tulunç yaparken, kongrede ilk olarak konuşan Fahri Örengül oldu. Konuşmasında AKP’ye karşı yerel seçimlerde solda birlik sağlanması gerektiğini belirten Örengül, “AKP yıkılmaz diye bir şey yok. Karaosmanoğlu’nun yaptığı başkanlığın 10 kat daha iyisini yapabilecek insanlar var içimizde. Siyasal birliktelik şart. Biz de önümüzdeki seçimde güçlü kesimle birlikte olma arzusu vardır” dedi.

GÜRPINAR’DAN TEPKİ
22 yıl sonra ilk defa DSP’de bir konuşma yaptığını ve bundan heyecan duyduğunu belirten Örengül, “Siyasetteki terbiyeyi lider Bülent Ecevit’ten öğrendim” dedi. Örengül’den sonra konuşan Selman Gürpınar, “Biz DSP olarak artık adımlarımızı sağlam ve ileriye dönük bir şekilde atmaya başladık. Bu düzen elbet bir gün bozulacak. Bu düzenin bozulması sinyallerini yavaş yavaş vermektedir. DSP, artık yok diyorlar. Ama biz 15 yıldır mecliste yokuz ama 15 yıldır kongre yapıyoruz ve buradayız. Biz maddi ve manevi kimliğimizle burada olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

ARTIK YÜKSELİŞE GEÇTİK
“ DSP sadece kendi üyeleriyle yaşayacaktır” diyen Gürpınar, Örengül’ün “Solda birlik” sözüne de cevap verdi. Gürpınar, “DSP’yi yarınlara taşıyacak olan bizleriz. Solda birlik yaratmak isteyen varsa buyursun gelsin. Bizim çatımız herkese açık” dedi. Yakup Kalmuk ise, kimsenin himayesinde seçime girmeyeceklerini, artık yükselişe geçtiklerini kaydetti. İlçe Başkanı Hülya Yıldırım Kahraman da teşekkür konuşmasında DSP’yi yok etmeye hiç kimsenin gücü yetmeyeceğini söyledi.

FİTNE İSTEMİYORUM
Kahraman, “Varlığımız ilelebet devam edecek. Ben ve arkadaşlarımla demokratik sol düşüncesini temsil etmeye çalıştık. İçimizdeki ayak oyunlarına ve evreden gelen baskılara rağmen amacımız yolunda ilerledik. Biz örgütümüzde fitne istemiyoruz. Herkesin partiyi terk ettiğinde ben buradaydım” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek aday olmasına rağmen seçim sandık ve kapalı zarf usulü ile gerçekleştirildi. Kongrede 20 yönetim kurulu üyesi ve 40 il delegesi seçildi.

YÖNETİM LİSTESİ
Hülya Yıldırım Kahraman’ın listesinde şu isimler yer aldı: Yılmaz Karanlık, Rasim Kara, Güldane Abay, Süleyman Düzen, Gülden Aynaz, Mehmet Büber, Adalet Vural, Ayten Gürpınar, Yügeday Çağlı Bakan, Pervin Aşıklar, Erkan Gülser, Zehra Doğan, İbrahim İşeri, Fatma Altın, Ufuk Bağan, Mehmet Tekin, Nevide Yılmaz, Habip Zoroğlu, Ülker Şimşek. İl delegeleri: Ruhi Saner, Yakup Kalmuk, Serman Gürpınar, Hülya Yıldırım Kahraman, Rasim Kara, Yılmaz Karanlık, Güldane Abay, Gülden Aynaz, Gazanfer Seyhan, Halim Dedeoğlu, Hüseyin Tulunç, Mehmet Karakaş, Fehmi Gökdemir, Süleyman Düzen, Kerem Bıyıklı, Ayten Gürpınar, İhsan Atmaca, Özkan Kara, Çetin Çavuş, Emin Pişkin, Kenan Baş, Şeref Yılmaz, Erkan Gülser, Yügeday Çağlı Bakan, Ufuk Bağan, Cemil Talip Kalmuk, Duman Gülşah, Feride Kestanlıoğlu, Tülay Tanrıkulu, Müsine Yazıcı, Canan Afacan, Özer Telci, Pervin Aşıklar, İbrahim Ekşi, Fatma Altın, Ekrem Begün, Sultan Kara, Özkan Kara, Adalet Vural.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat