Özdilek

Siyaset

ÖRENGÜL; BÜYÜKŞEHİR'İN 8 YILDA ÖZÜRLÜLERİ İÇİN KALICI TEK BİR İŞİ YOKTUR!

CHP Kocaeli meclis grup sözcüsü Av. Fahri Örengül Büyükşehir Belediyesi'ninin 8 yılda engelliler için kalıcı hiçbir iş yapmadığını iddia etti.

22 Temmuz 2013 Saat: 19:10
ÖRENGÜL; BÜYÜKŞEHİR'İN 8 YILDA ÖZÜRLÜLERİ İÇİN KALICI TEK BİR İŞİ YOKTUR!
ÖRENGÜL; BÜYÜKŞEHİR'İN 8 YILDA ÖZÜRLÜLERİ İÇİN KALICI TEK BİR İŞİ YOKTUR!

 Örengül'ün  eleştirisini şöyle;

Kocaeli  Büyükşehir Belediye başkanı Sayın İBRAHİM KARAOSMANOĞLU. nun 22.TEMMUZ 2013 tarihinde basına yansıyan haberlerden ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZA TEKERLEKLİ SANDALYE  verdiklerini ve engellilerin üzerindeki tüm engelleri TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITARAK kaldırdıklarını ifade ettiği MAALESEF ve ÜZÜLEREK görülmüştür.

 

Bilindiği gibi bu hususta ÖZÜRLÜLER ve BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA ilişkin 5378 sayılı YASA bulunmaktadır.Bu yasanın geçici 2 ve 3 maddelerine göre 7 yılda engellilerin kentlerde engelsiz olarak tüm ihtiyaçlarını gidermeleri açısından  BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE başkanlıklarına 7 yıllık süre verilmiştir.Bu süre 2012 TEMMUZ da dolmakta iken CHP grubu olarak TEMMUZ 2012 de bu husustaki sorunların çözümü açısından önerge verilmiş,önerge gündeme alınmış ancak yasadaki 7 yılın 8 yıla çıkartılması nedeniyle önerge sonuçsuz kalmıştır.bu arada 8 yıl da dolmasına rağmen belediyenin bu hususta kalıcı bir tek işi yoktur.

 

Engellilerin sorunları sadece tekerlekli sandalye dağıtarak çözülemez.Bu sorunların çözümü sadece tekerlekli sandalyeye bağlanamaz.Tekerlekli sandalye zaten dernekler ve kurumlar tarafından gönüllü olarak dağıtılmaktadır.Belediyenin görevi engelliliğin temelden önlenmesi,önlenemeyen engelliler açısından da tekerlekli sandalye ile de olsa engellilerin kamu ve özel binalarına,sosyal,kültürel ve spor alanlarına engelsiz ulaşmalarını temin etmektir,yani sorunu kökünden çözmektir.

 BU AMAÇLA ;

  • Belediyeler dahil tüm kamu kurum ve kuruluşların yol kaldırım,yaya geçidi,açık ve yeşil alanlar,spor tesisleri ,iş hanları benzeri iş ,sosyal,kültürel alanlara engelsiz ulaşmalarının teminini,bu amaçla imar ruhsatları dahil tüm düzenlemeleri gözden geçirmeleri gerekmektedir,
  • Özellikle toplu taşım/ulaşımın belediyelerce temini,tüm toplu taşım araçlarına engellilerin engelsiz binmelerinin sağlanması şarttır.

 

Belediye kaynakları ile bir kısım tekerlekli sandalye dağıtarak bunu basın yolu ile kamu oyuna duyurmak ve olayı siyasi bir rant haline getirmek Büyükşehir belediye başkanının ,ENGELLİLERİN TEMEL SORUNLARINI ÇÖZMEDEN,BU ŞEKİLDE BELEDİYE KAYNAKLARI İLE ENGELLİLERİ SİYASİ OLARAK KUNLANMAKTIR.BEŞ YIL SONRA KİPATÇIĞINDAKİ VAADLERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU YERİNE GETİREMEYEN SAYIN KARAOSMANOĞLUNUN ENGELLİLER KONUSUNDAKİ YETERSİZLİĞİNİ bu şekilde kapatmaya çalışması tam bir TRAJİKOMİK  davranıştır.

 

Hala,kamu ve özel kurum binalarında, belediye otobüslerinde,toplu taşıma araçlarında ,spor,kültürel alanlarda engellilerin engelsizce ulaşmalarını temine yönelik asli işlerini yapmaktan uzak,bu konuda vizyonu bulunmayan belediye yönetimini göstermelik  ve engellileri seçim malzemesi yapan kasaba belediyeciliğinde dahi görülmeyen bu tür davranışları nedeniyle kınıyoruz.

 

Dünya da ,Türkiye de ,Kocaeli.de engelliler vardır.Amaç engellilerin kendilerini engelli hissetmeden özgürce kentin tüm olanaklarından yararlanmalarıdır.Yasanın verdiği 8 yıl da dolmuştur.sayın Karaosmanoğlu da DOKUZ yıldır belediye başkanıdır.Engellilerin sorunlarını sadece tekerlekli sandalye ile çözmeye çalışan belediyenin kendisi aslında engellidir.Engellilerin sorunlarını belediye kaynakları ile çözmek zor bir iş değildir.Ancak maalesef tüm sorunların Kocaeli de çözümü için  asıl engel AKP li belediyeler ve sayın Karaosmanoğlu.dur.Malesef yönetimsel  engelli bir belediye ile karşı karşıya bulunmaktayız.

Saygılarımızla. 22.07.2013

                                                                                       CHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

                                                                                                             GRUP BAŞKAN VEKİLİ

                                                                                                             AV.FAHRİ ÖRENGÜL

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat